Γλυκό με κόκκινο κρασί

penny
0

 

Γλυκό με κόκκινο κρασί



Υλικά για 12 κομμάτια

Για τη ζύμη:

  • v 1 αυγό
  • v 2 κρόκοι αυγών
  • v 2 κ.σ, ζεστό νερό
  • v 2 κ.γ. ζάχαρη
  • v 2 ασπράδια αυγών
  • v 50 γρ αλεύρι
  • v 25 γρ. κορν-φλάουρ
  • v 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Για τη γέμιση:

  • v 1 φακελάκι ζελατίνα σε σκόνη
  • v 2 κρόκοι αυγών
  • v 150 γρ. κόκκινο ξηρό κρασί
  • v 100 γρ. χυμός σταφύλι
  • v 2 ασπράδια αυγών
  • v 100 γρ. σταφύλια μαύρα

Χρόνος παρασκ.:50 λεπτά



Εκτέλεση:

1. Χτυπάμε το αυγό, τους κρόκους, το νερό και 1. κ.γ. ζάχαρη ώσπου να αφρατέψουν πολύ. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την ανακατεύουμε με την κρέμα των αυγών. Κοσκινίζουμε από πάνω το αλεύρι, το κορν-φλάουρ και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε απαλά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους Στρώνουμε μισό ταψί με χαρτί ψησίματος και το χαρτί προς τα πάνω στη μέση του ταψιού.

Απλώνουμε στο χαρτί τη ζύμη και ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα. Ψήνουμε στο κέντρο του φούρνου για 12 λεπτά. Μόλις ψηθεί το παντεσπάνι το αναποδογυρίζουμε σε μια πετσέτα, απομακρύνουμε το χαρτί και το αφήνουμε να κρυώσει.

Αφήνουμε τη ζελατίνα να μουλιάσει για 10 λεπτά σε 5 κ.σ. κρύο νερό. Χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη ώσπου να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το χυμό σταφύλι και το κόκκινο κρασί. Ζεσταίνουμε τη ζελατίνα, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά και τη προσθέτουμε στο μίγμα κρασιού.

Μόλις αρχίσει να πήζει, χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την ανακατεύουμε απαλά με το μίγμα κρασιού. Απλώνουμε την κρέμα στο παντεσπάνι και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει.

Πλένουμε τα σταφύλια, τα κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και γαρνίρουμε. Πριν σερβίρουμε κόβουμε το γλυκό σε 12 κομμάτια.

Καλή Επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*