Τραγανά μπισκότα από μέλι

penny
0

 

Τραγανά μπισκότα από μέλι



Αυτά τα ευyευστα τραyανά και ελαφρά μπισκότα είναι ιδανικά για να συνοδεύσουν μια μπάλα παγωτό βανίλια ή ένα σορμπέ από φρέσκο φρούτο.

Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά + 15 λεπτά στο ψυγείο Συνολικός χρόνος ψησήματος 3 λεπτά ανά ταψάκι

Υλικά για περίπου 30 κομμάτια

·        30γρ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

·        35γρ. ζάχαρη άχνη

·        60γρ. μέλι

·        40γρ. αλεύρι

·        1 γεμάτη πρέζα αλάτι

·        1 κ.γ. τριμμένη κανέλα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 230°C. Αλείψτε 2 ταψάκια με λιωμένο βούτυρο και τοποθετήστε τα στο ψυγείο.  Με μια ξύλινη κουτάλα ή ένα ηλεκτρικό αναδευτήρι, χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνουν ένα ελαφρύ και αφράτο μείγμα.

Χτυπήστε μέσα σε αυτό το μέλι μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, το αλάτι και την κανέλα και ανακατέψτε το στο μείγμα τον βουτύρου. Καλύψετε το με πλαστική μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο πριν από τη χρήση.

Κόψτε ένα κομμάτι χαρτόνι ή πλαστικό σε τετράγωνο σχήμα 6 εκ. Κόψτε έναν κύκλο 5 εκ. μέσα στο τετράγωνο για να φτιάξετε ένα στένσιλ. Ετοιμάστε τα μπισκότα με το στένσιλ από το χαρτόνι ή από το πλαστικό. Βάλτε στο ψυγείο το υπόλοιπο μείγμα. Ψήστε 2-3 λεπτά ή μέχρι να πάρουν τα μπισκότα χρυσό-καφετί χρώμα.

Με μια σπάτουλα ανασηκώστε τα μπισκοτάκια από το ταψί όσο είναι ακόμα ζεστά. Εάν τα μπισκοτάκια «σφίξουν» πριν τα βγάλετε από το ταψί, ξαναβάλτε τα για λίγο στο φούρνο για να ζεσταθούν λιγάκι. Αφήστε τα να παγώσουν σε μια μεταλλική σχάρα.

Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μείγμα, ετοιμάζοντας τα ταψάκια, όπως περιγράφεται στο βήμα 1. Φυλάξτε τα μπισκότα σε αεροστεγές σκεύος. Αυτά τα μπισκότα μαλακώνουν πολύ γρήγορα, γι' αυτό φροντίστε να τα απολαύσετε όσο το δυνατόν συντομότερα μετά το ψήσιμό τούς.

Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*