Γρήγορες Σπιτικές Βάφλες

penny
0

 

Γρήγορες Σπιτικές Βάφλες



Υλικά:

·        2 φλυτζάνια κοσκινισμένο αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)

·        50 γρ. Αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)

·        2 βανίλιες

·        1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

·        1 κουταλάκι ζάχαρη

·        3 αυγά

·        2 φλιτζάνια φρέσκο γάλα

·        1 πρέζα αλάτι

·        100 γρ. λιωμένο βούτυρο

Εκτέλεση:

Σιγοβράζοντας σε κατσαρόλα το γάλα, λιώνουμε το βούτυρο, τεμαχισμένο σε μικρότερα κομμάτια και μετά τα αποσύρουμε έως ότου κρυώσουν. Αναμειγνύουμε σε μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλάτι με τα αυγά. Αφού τα χτυπήσουμε καλά προηγουμένως (στο μίξερ) θα δημιουργήσουμε έναν παχύρευστο χυλό ανακατεύοντάς τα.

Έπειτα, λαδώνουμε τη βαφλιέρα (συσκευή που μοιάζει με τοστιέρα και περιέχει πάνω και κάτω τετράγωνες πλάκες όπου από αυτές παίρνουν το σχήμα τους οι βάφλες). Παίρνουμε 3 κουταλιές της σούπας περίπου από τον χυλό και περιχύνουμε σε κάθε πλάκα της βαφλιέρας να την καλύψει.

Όταν μετά από λίγα λεπτά ψηθούν οι κρέπες, τις τοποθετούμε σε ταψάκι (καλυμμένο με χαρτί κουζίνας) και τις σκεπάζουμε με πετσετούλα, μέχρι να τις ετοιμάσουμε όλες και να γίνουν τραγανές.

Στη συγκεκριμένη συνταγή συνοδεύουμε τις βάφλες με μπανάνα, παγωτό, σιρόπι σοκολάτας, μερέντα, παγωτό, φιστίκι και μερέντα, μπανάνα και τριμμένο μπισκότο. Και καλή σας όρεξη!

Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*