Υλικά
1500 γρμ. αλεύρι,
1 πακετάκι ξερή μαγιά
50 γρμ. μαλακό βούτυρο ή μαργαρίνη,
50γρμ.ζάχαρη,
1 αυγό,
λίγο αλάτι
1ξύσμα από ένα λεμόνι
1/4 λ. χλιαρό γάλα
Για το πασπάλισμα
1 κρόκο αυγού
100 γρ αμύγδαλο φιλέ
Εκτέλεση
Τυλίγετε την κοτσίδα σε στεφάνι και την βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί. Σκεπάζετε την ένωση μ' ένα διακοσμητικό από ζύμη. Αλείφετε την επιφάνεια με χτυπημένο αυγό και πασπαλίζετε με φιλέ αμυγδάλου. Ψήνετε το τσουρέκι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, περ. 30 λεπτά.
Καλή επιτυχία!!!
Φτιάξετε τα και θα με θυμηθείτε.Θα χαρώ πάρα πολύ να αφήσετε το σχόλιο σας ή ακόμα να μοιραστείτε κάποια δική σας συνταγή μαζί μου!!!
1500 γρμ. αλεύρι,
1 πακετάκι ξερή μαγιά
50 γρμ. μαλακό βούτυρο ή μαργαρίνη,
50γρμ.ζάχαρη,
1 αυγό,
λίγο αλάτι
1ξύσμα από ένα λεμόνι
1/4 λ. χλιαρό γάλα
Για το πασπάλισμα
1 κρόκο αυγού
100 γρ αμύγδαλο φιλέ
Εκτέλεση
Κοσκινίζετε το αλεύρι σ ένα μπολ και προσθέτετε1πακετάκι ξερή μαγιά | Προσθέτετε 50 γρμ. μαλακό βούτυρο ή μαργαρίνη, την ζάχαρη, το αυγό, το αλάτι και το ξύσμα από το λεμόνι καθώς και το χλιαρό γάλα |
Ζυμώνετε όλα τα υλικά στο μπολ με τον γάντζο του μίξερ περ. 3 λεπτά | Αν η ζύμη είναι πολύ μαλακή, κολλάει στα δάχτυλα και δεν ξεκολλάει από το μπολ, πρέπει να προσθέσετε λίγο ακόμα αλεύρι (ίσως 1-2 κουταλιές σούπας). |
Η ζύμη μαγιάς είναι καλή όταν έχει λεία επιφάνεια και ξεκολλάει από το μπολ. Σκεπάζετε τη ζύμη με σελοφάν και την αφήνετε σ' ένα ζεστό μέρος για να φουσκώσει (30-45 λεπτά), μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. | Μετά πλάθετε τη ζύμη πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια σε τρία μεγάλα μπαστούνια και τα πλέκετε σε κοτσίδα |
Τυλίγετε την κοτσίδα σε στεφάνι και την βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί. Σκεπάζετε την ένωση μ' ένα διακοσμητικό από ζύμη. Αλείφετε την επιφάνεια με χτυπημένο αυγό και πασπαλίζετε με φιλέ αμυγδάλου. Ψήνετε το τσουρέκι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, περ. 30 λεπτά.
Καλή επιτυχία!!!
Φτιάξετε τα και θα με θυμηθείτε.Θα χαρώ πάρα πολύ να αφήσετε το σχόλιο σας ή ακόμα να μοιραστείτε κάποια δική σας συνταγή μαζί μου!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου