Υλικά
Βάση μπισκότο:
5 αυγά,
150 γρ. ζάχαρη,
1 βανίλια,
75 γρ. αλεύρι,
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ,
75 γρ. κορν φλάουρ.
Γέμιση:
(250 γρ.) στραγγιστό γιαούρτι,
1/2 κονσέρβα (420 γρ.) βερίκοκα,
3.με 4 κ.σ. ζάχαρη,
1 κ.σ λικέρ βερίκοκο ή χυμός λεμονιού,
(25 γρ.) κοπανισμένα φυστίκια Αιγίνης,
6 φύλλα ζελατίνη,
(200 γρ.) κρέμα γάλακτος,
5 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο,
ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Βάση μπισκότο:
Χωρίζετε τα αυγά. Κτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνει άσπρο κρεμώδες μείγμα. Κτυπάτε τα ασπράδια με τη βανίλια σε μαρέγκα. Προσθέτετε τη μαρέγκα στο μείγμα με τους κρόκους. Κοσκινίζετε από πάνω το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και το κορν φλάουρ. Ανακατεύετε προσεκτικά τα υλικά. Βάζετε λαδόχαρτο σε ταψί, βάζετε μέσα τη βάση μπισκότο και την ισιώνετε. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 225°C και ψήνετε τη βάση για 12-15 λεπτά, να πάρει ξανθό χρώμα. Μετά το αναποδογυρίζετε, αφαιρείτε το λαδόχαρτο και μοιράζετε οριζόντια.
Γέμιση: Βάζετε το γιαούρτι σε μπολ. Βάζετε τα βερίκοκα σε σουρωτήρι να στραγγίσουν, λιώνετε τα μισά και τα άλλα μισά τα κόβετε σε κομμάτια. Τα προσθέτετε όλα στο γιαούρτι, προσθέτετε ζάχαρη και λικέρ ή χυμό. βάζετε σχεδόν όλα τα φυστίκια Αιγ. Μαλακώνετε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για 5 λεπτά, τη στραγγίζετε και τη διαλύετε σε 3 κ.σ. ζεσταμένο χυμό βερίκοκο. Προσθέτετε στο μείγμα με τα βερίκοκα και το γιαούρτι, αναμιγνύετε και βάζετε το μείγμα στο ψυγείο να παγώσει.·Όταν αρχίσει να πήζει το μείγμα γιαουρτιού, προσθέτετε κρέμα γάλακτος,την οποία έχετε χτυπήσει σε σαντιγί κι ανακατεύετε. Αλείβετε μ' αυτό το μείγμα το ένα κομμάτι της βάσης μπισκότου και βάζετε το άλλο κομμάτι από πάνω. Ζεσταίνετε τη μαρμελάδα βερίκοκο και αλείφετε την επιφάνεια του γλυκού. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και τα υπόλοιπα φυστίκια Αιγίνης.
Καλή επιτυχία!!!
Φτιάξετε το και θα με θυμηθείτε.Θα χαρώ πάρα πολύ να αφήσετε το σχόλιο σας ή ακόμα να μοιραστείτε κάποια δική σας συνταγή μαζί μου!!!
Βάση μπισκότο:
5 αυγά,
150 γρ. ζάχαρη,
1 βανίλια,
75 γρ. αλεύρι,
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ,
75 γρ. κορν φλάουρ.
Γέμιση:
(250 γρ.) στραγγιστό γιαούρτι,
1/2 κονσέρβα (420 γρ.) βερίκοκα,
3.με 4 κ.σ. ζάχαρη,
1 κ.σ λικέρ βερίκοκο ή χυμός λεμονιού,
(25 γρ.) κοπανισμένα φυστίκια Αιγίνης,
6 φύλλα ζελατίνη,
(200 γρ.) κρέμα γάλακτος,
5 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο,
ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Βάση μπισκότο:
Χωρίζετε τα αυγά. Κτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνει άσπρο κρεμώδες μείγμα. Κτυπάτε τα ασπράδια με τη βανίλια σε μαρέγκα. Προσθέτετε τη μαρέγκα στο μείγμα με τους κρόκους. Κοσκινίζετε από πάνω το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και το κορν φλάουρ. Ανακατεύετε προσεκτικά τα υλικά. Βάζετε λαδόχαρτο σε ταψί, βάζετε μέσα τη βάση μπισκότο και την ισιώνετε. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 225°C και ψήνετε τη βάση για 12-15 λεπτά, να πάρει ξανθό χρώμα. Μετά το αναποδογυρίζετε, αφαιρείτε το λαδόχαρτο και μοιράζετε οριζόντια.
Γέμιση: Βάζετε το γιαούρτι σε μπολ. Βάζετε τα βερίκοκα σε σουρωτήρι να στραγγίσουν, λιώνετε τα μισά και τα άλλα μισά τα κόβετε σε κομμάτια. Τα προσθέτετε όλα στο γιαούρτι, προσθέτετε ζάχαρη και λικέρ ή χυμό. βάζετε σχεδόν όλα τα φυστίκια Αιγ. Μαλακώνετε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για 5 λεπτά, τη στραγγίζετε και τη διαλύετε σε 3 κ.σ. ζεσταμένο χυμό βερίκοκο. Προσθέτετε στο μείγμα με τα βερίκοκα και το γιαούρτι, αναμιγνύετε και βάζετε το μείγμα στο ψυγείο να παγώσει.·Όταν αρχίσει να πήζει το μείγμα γιαουρτιού, προσθέτετε κρέμα γάλακτος,την οποία έχετε χτυπήσει σε σαντιγί κι ανακατεύετε. Αλείβετε μ' αυτό το μείγμα το ένα κομμάτι της βάσης μπισκότου και βάζετε το άλλο κομμάτι από πάνω. Ζεσταίνετε τη μαρμελάδα βερίκοκο και αλείφετε την επιφάνεια του γλυκού. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και τα υπόλοιπα φυστίκια Αιγίνης.
Καλή επιτυχία!!!
Φτιάξετε το και θα με θυμηθείτε.Θα χαρώ πάρα πολύ να αφήσετε το σχόλιο σας ή ακόμα να μοιραστείτε κάποια δική σας συνταγή μαζί μου!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου