Υλικά
300 γρ. καρότα τριμμένα χοντρά
250 γρ. καρύδια κοπανισμένα
200 γρ. ζάχαρη
300 γρ. αλεύρι
200 γρ. καλαμποκέλαιο
2 κουταλάκια μπέικιν πάονντερ
1 κουταλιά χανελλογαρύφαλλα κοπανισμένα
2 κουταλιές ξύσμα πορτοκαλιού
4 αυγά
Για την κρέμα
250 γρ. κρέμα γάλακτος
2 αυγά
100 yp. ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές χυμό λεμονιού
1 άρωμα βανίλιας
Εκτέλεση
Χωρίζουμε τούς κρόκους από τα ασπράδια. Ανακατεύουμε την μπέικιν πάονντερ με ένα φλιτζάνι αλεύρι και τα κανελλογαρύφαλλα. Χτυπάμε τούς κρόκους με τη ζάχαρη καλά.Χτυπάμε το λάδι στο μίξερ (τουλάχιστον για 10 λεπτά). Ρίχνουμε τούς κρόκους με τη ζάχαρη, την καρυδόψιχα, τα καρότα, το ξύσμα τον πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το αλεύρι και τη μαρέγκα εναλλάξ, ώσπου να τελειώσουν.Εάν διαπιστώσουμε ότι ο χυλός είναι αραιός, ρίχνουμε το υπόλοιπο μισό φλιτζάνι αλεύρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για περίπου 1 ώρα. Αφήνουμε το κέικ να μισοκρνώσει και το ξεφορμάρουμε.Για να ετοιμάσουμε την κρέμα, χωρίζουμε τούς κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Χτυπάμε χωριστά τούς κρόκους μαζί με τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και τη βανίλια.Σε άλλο μπολ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος. Ενώνουμε προσεχτικά τη μαρέγκα, την κρέμα γάλακτος, τους κρόκους και ανακατεύουμε απαλά να γίνει μια πλούσια κρέμα. Τη βάζουμε στο ψυγείο, ώσπου να τη χρησιμοποιήσουμε.Μόλις κρυώσει το κέικ, το αλείφουμε με την κρέμα γύρω γύρω.
Καλή επιτυχία!!!
300 γρ. καρότα τριμμένα χοντρά
250 γρ. καρύδια κοπανισμένα
200 γρ. ζάχαρη
300 γρ. αλεύρι
200 γρ. καλαμποκέλαιο
2 κουταλάκια μπέικιν πάονντερ
1 κουταλιά χανελλογαρύφαλλα κοπανισμένα
2 κουταλιές ξύσμα πορτοκαλιού
4 αυγά
Για την κρέμα
250 γρ. κρέμα γάλακτος
2 αυγά
100 yp. ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές χυμό λεμονιού
1 άρωμα βανίλιας
Εκτέλεση
Χωρίζουμε τούς κρόκους από τα ασπράδια. Ανακατεύουμε την μπέικιν πάονντερ με ένα φλιτζάνι αλεύρι και τα κανελλογαρύφαλλα. Χτυπάμε τούς κρόκους με τη ζάχαρη καλά.Χτυπάμε το λάδι στο μίξερ (τουλάχιστον για 10 λεπτά). Ρίχνουμε τούς κρόκους με τη ζάχαρη, την καρυδόψιχα, τα καρότα, το ξύσμα τον πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το αλεύρι και τη μαρέγκα εναλλάξ, ώσπου να τελειώσουν.Εάν διαπιστώσουμε ότι ο χυλός είναι αραιός, ρίχνουμε το υπόλοιπο μισό φλιτζάνι αλεύρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για περίπου 1 ώρα. Αφήνουμε το κέικ να μισοκρνώσει και το ξεφορμάρουμε.Για να ετοιμάσουμε την κρέμα, χωρίζουμε τούς κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Χτυπάμε χωριστά τούς κρόκους μαζί με τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και τη βανίλια.Σε άλλο μπολ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος. Ενώνουμε προσεχτικά τη μαρέγκα, την κρέμα γάλακτος, τους κρόκους και ανακατεύουμε απαλά να γίνει μια πλούσια κρέμα. Τη βάζουμε στο ψυγείο, ώσπου να τη χρησιμοποιήσουμε.Μόλις κρυώσει το κέικ, το αλείφουμε με την κρέμα γύρω γύρω.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου