Μαρμελαδα μηλο με ραβεντι

penny
0
Υλικά
Για 3 βάζα από 450 ml

200 γρ. ραβέντι, (Το ραβέντι είναι ένα φυτό που δεν τρώγετε ,τα φύλλα του έχουν δηλητήριο  αλλά ο κορμός του χρησιμοποιείτε στα  γλυκά και στις  μαρμελάδες.
700 γρ. πράσινα μήλα
6 κουτ. σουπ. χυμός λεμονιού,
200 ml χυμός μήλου,
600 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Καθαρίζετε το ραβέντι. Κόβετε τις κάτω και επάνω άκρες. Πλένετε τα κοτσάνια, τα σκουπίζετε και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Πλένε­τε τα μήλα, το κόβετε στη μέση και αφαιρείτε τα κουκούτσια. Κόβετε τα το μήλα σε φέτες, και κρατάτε ένα στην άκρη τις ραντίζετε με λίγο χυμό λεμονιού και τις αφήνετε και αυτές στην άκρη. Βάζετε τα ραντισμένα μήλα με το ραβέντι και το χυμό μήλου σε κατάλληλη κατσαρόλα. Τη σκεπά­ζετε και αχνίζετε το μείγμα 5-8 λεπτά σε χαμηλή Θερμοκρασία, μέχρι να μαλακώσει το ραβέντι.Περνάτε την κομπόστα ραβέντι­ μήλου από το πρέσα πουρέ, Θα έχε­τε περ. 500 ml πουρέ. Προσθέτετε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού (περ. 5 κουτ. σουπ.). Αφήνετε τον πουρέ να κρυώσει. Βάζετε τον πουρέ φρούτου με τη ζάχαρη  σε κατσαρό­λα, τον αφήνετε να πάρει βράση. Τον αφήνετε να σιγοβράσει περ. 4 λεπτά σε χαμηλή Θερμοκρασία. Αφαιρείτε από τη μαρμελάδα τον αφρό και τη βάζετε σε 3 βάζα που έχετε ξεπλύνει με καυτό νερό. Βάζετε σε κάθε βάζο από μία φέτα μήλου και τη σπρώχνετε στην άκρη. Κλείνετε τα βάζα και τ' αφήνετε να κρυώσουν καλά.
Καλή επιτυχία!!!
Φτιάξετε την και θα με θυμηθείτε.Θα χαρώ πάρα πολύ να αφήσετε το σχόλιο σας ή ακόμα να μοιραστείτε κάποια δική σας συνταγή μαζί μου!!!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*