Μια παραδοσιακή πεντανόστημη συνταγή! Τα Υδραίικα Αμυγδαλωτά μπορείτε να τα προσφέρετε σε γάμο ή για βαφτίσια!
Υλικά: Για 50 αμυγδαλωτά
- 500 γρ. ζάχαρη
- 500 γρ. αμύγδαλα, ασπρισμένα και αλεσμένα
- 400 γρ. νερό Ανθόνερο
- 50 γρ. γαρύφαλλα
- Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Ετοιμάζετε ένα σιρόπι με το νερό και τη ζάχαρη. Το αρωματίζετε με λίγες σταγόνες ανθόνερο και το αφήνετε να κρυώσει.Ανακατεύετε τα αλεσμένα αμύγδαλα με το κρύο σιρόπι και πλάθετε μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη. Παίρνετε κομμάτια της ζύμης και τους δίνετε σχήμα αχλαδιού. Τα περνάτε από τη ζάχαρη άχνη, ώστε να καλυφθούν καλά, και βάζετε στην κορυφή από ένα γαρυφαλλάκι.
Αν τα προσφέρετε σε βαφτίσια, βάζετε μικρά φιογκάκια στην κορφή (στερεώνοντας με το γαρύφαλλο), ροζ για τα κοριτσάκια, γαλάζιο για τα αγοράκια- Αν τα προσφέρετε σε γάμο, όπως συνηθίζεται στο νησί, βάζετε λευκά φιογκάκια.
Καλή επιτυχία!!!