Συνταγή για Σκαλτσούνια

penny
0



Υλικά Για 20 με 24 κομμάτια:

300 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα
220 γρ. ζάχαρη
250 γρ. αλεύρι
2 κουταλιές ανθόνερο

Για τη γέμιση

150 γρ. καρυδόψιχα, τριμμένη 
100 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
7 βερίκοκα ξερά
7 δαμάσκηνα, χωρίς κουκούτσι
Άχνη ζάχαρη
Κανέλα σε σκόνη
Ανθόνερο

Εκτέλεση:

Ανακατεύετε την αλεσμένη αμυγδαλόψιχα με τη ζάχαρη.μουσκεύετε το μείγμα με λίγο νερό και προσθέτετε το αλεύρι ρίχνοντας και το ανθόνερο.

Πλάθετε όλα μαζί τα υλικά μέχρι να έχετε μια σφιχτή ζύμη. Την αφήνετε στο ψυγείο να σταθεί για 2 ώρες.
Ετοιμάζετε τη γέμιση: Ανακατεύετε σε ένα μπολ την καρυδόψιχα, τη μαρμελάδα, τα βερίκοκα και τα δαμάσκηνα κομμένα. Ανοίγετε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε πάχος 0,3 εκ., την κόβετε με κουπ πατ σε δίσκους με διάμετρο 8 εκ. Βάζετε στη μέση από 1 κουταλάκι γέμιση και διπλώνετε ώστε να σχηματιστούν μισοφέγγαρα. 

Πατάτε τις άκρες με τα δάχτυλα, ώστε να κολλήσουν καλά. Τοποθετείτε τα σκαλτσούνια σε ταψάκι σκεπάζετε με λαδόχαρτο και τα ψήνετε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.

Τα βγάζετε από τον φούρνο τα ραντίζετε με λίγο ανθόνερο και τα πασπαλίζετε, με ένα σουρωτήρι, με μπόλικη ζάχαρη άχνη. Τέλος, τα πασπαλίζει λίγη κανέλα.

Σημ.: Αντί για μαρμελάδα μπορείτε να βάλετε μέλι και ξανθές σταφίδες.

Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*