Υλικα 1/2 της ζύμης μπισκότου από την τούρτα με τη μυζήθρα,
6 ώριμα ροδάκινα ή 1 κονσέρβα ροδάκινα,
250 γρ. μούρα,
100 γρ σαντιγί,
i φακ, βανίλια,
Ι γεμάτο κ.α. ζάχαρη,
1 κουτί (200 γρ.) κρέμα γάλακτος,
1 άχρωμο γλάσο για τούρτες,
100 γρ. αμύγϋαλα σε φέτες
Εκτέλεση
Ετοιμάζετε το μείγμα για το μπισκότο όπως περιγράφεται στην τούρτα με τη μυζήθρα. Βάζετε λαδόχαρτο στον πάτο της φόρμας που ανοίγει. Βάζετε το μείγμα για το μπισκότο στη φόρμα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C. Ψήνετε για 30 περ. λεπτά. Περνάτε ένα μαχαίρι γύρω γύρω στη βάση της τούρτας, για να βγει από τη φόρμα. Το αναποδογυρίζετε σε μια πιατέλα και το αφήνετε να κρυώσει.Βουτάτε τα ροδάκινα σε καυτό νερό, τα ξεφλουδίζετε, αφαιρείτε τα κουκούτσια και τα κόβετε σε φέτες. Τραβάτε τα μούρα από τα κοτσάνια τους, τα πλένετε και τα αφήνετε να στραγγίσουν. Αναμιγνύετε τη σαντιγί με τη σκόνη βανίλιας και τη ζάχαρη. Κτυπάτε λίγο την κρέμα γάλακτος. Προσθέτετε το μείγμα με τη ζάχαρη και τη σκόνη για να πήξει η κρέμα και κτυπάτε σε σαντιγί. Αλείβετε τη βάση της τούρτας γύρω γύρω με κρέμα. Τοποθετείτε στην βάση φρούτα. Βράζετε το γλάσο τούρτας με 2 κ.σ. ζάχαρη και 1/4 λιτ. νερό, αφήνετε 3 λεπτά για να κρυώσει και περιχύνετε τα φρούτα. Γαρνίρετε το γύρο της τούρτας με φέτες αμυγδάλου.
Καλή επιτυχία!!!
Φτιάξετε την και θα με θυμηθείτε.Θα χαρώ πάρα πολύ να αφήσετε το σχόλιο σας ή ακόμα να μοιραστείτε κάποια δική σας συνταγή μαζί μου!!!
6 ώριμα ροδάκινα ή 1 κονσέρβα ροδάκινα,
250 γρ. μούρα,
100 γρ σαντιγί,
i φακ, βανίλια,
Ι γεμάτο κ.α. ζάχαρη,
1 κουτί (200 γρ.) κρέμα γάλακτος,
1 άχρωμο γλάσο για τούρτες,
100 γρ. αμύγϋαλα σε φέτες
Εκτέλεση
Ετοιμάζετε το μείγμα για το μπισκότο όπως περιγράφεται στην τούρτα με τη μυζήθρα. Βάζετε λαδόχαρτο στον πάτο της φόρμας που ανοίγει. Βάζετε το μείγμα για το μπισκότο στη φόρμα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C. Ψήνετε για 30 περ. λεπτά. Περνάτε ένα μαχαίρι γύρω γύρω στη βάση της τούρτας, για να βγει από τη φόρμα. Το αναποδογυρίζετε σε μια πιατέλα και το αφήνετε να κρυώσει.Βουτάτε τα ροδάκινα σε καυτό νερό, τα ξεφλουδίζετε, αφαιρείτε τα κουκούτσια και τα κόβετε σε φέτες. Τραβάτε τα μούρα από τα κοτσάνια τους, τα πλένετε και τα αφήνετε να στραγγίσουν. Αναμιγνύετε τη σαντιγί με τη σκόνη βανίλιας και τη ζάχαρη. Κτυπάτε λίγο την κρέμα γάλακτος. Προσθέτετε το μείγμα με τη ζάχαρη και τη σκόνη για να πήξει η κρέμα και κτυπάτε σε σαντιγί. Αλείβετε τη βάση της τούρτας γύρω γύρω με κρέμα. Τοποθετείτε στην βάση φρούτα. Βράζετε το γλάσο τούρτας με 2 κ.σ. ζάχαρη και 1/4 λιτ. νερό, αφήνετε 3 λεπτά για να κρυώσει και περιχύνετε τα φρούτα. Γαρνίρετε το γύρο της τούρτας με φέτες αμυγδάλου.
Καλή επιτυχία!!!
Φτιάξετε την και θα με θυμηθείτε.Θα χαρώ πάρα πολύ να αφήσετε το σχόλιο σας ή ακόμα να μοιραστείτε κάποια δική σας συνταγή μαζί μου!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου