Τουρτα ροδακινο

penny
0
Υλικα                                                                               1/2 της ζύμης μπισκότου από την τούρ­τα με τη μυζήθρα,
6 ώριμα ροδάκινα ή 1 κονσέρβα ροδάκινα,
250 γρ. μούρα,
100 γρ σαντιγί,
i φακ, βανίλια,
Ι γεμάτο κ.α. ζάχαρη,
1 κουτί (200 γρ.)  κρέμα γάλα­κτος,
1 άχρωμο γλάσο για τούρτες,
100 γρ. αμύγϋαλα σε φέτες
Εκτέλεση
Ετοιμάζετε το μείγμα για το μπι­σκότο όπως περιγράφεται στην τούρτα με τη μυζήθρα. Βάζετε λαδόχαρτο στον πάτο της φόρ­μας που ανοίγει. Βάζετε το μείγ­μα για το μπισκότο στη φόρμα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C. Ψήνετε για 30 περ. λεπτά. Περνάτε ένα μαχαίρι γύρω γύρω στη βάση της τούρτας, για να βγει από τη φόρμα. Το αναπο­δογυρίζετε σε μια πιατέλα και το αφήνετε να κρυώσει.Βουτάτε τα ροδάκινα σε καυτό νερό, τα ξεφλουδίζετε, αφαιρεί­τε τα κουκούτσια και τα κόβετε σε φέτες. Τραβάτε τα μούρα από τα κοτσάνια τους, τα πλένετε και τα αφήνετε να στραγγίσουν. Αναμιγνύετε τη σαντιγί με τη σκόνη βανί­λιας και τη ζάχαρη. Κτυπάτε λίγο την κρέμα γάλακτος. Προσθέτε­τε το μείγμα με τη ζάχαρη και τη σκόνη για να πήξει η κρέμα και κτυπάτε σε σαντιγί. Αλείβετε τη βάση της τούρτας γύρω γύρω με κρέμα. Τοποθετείτε στην βάση φρούτα. Βράζετε το γλάσο τούρ­τας με 2 κ.σ. ζάχαρη και 1/4 λιτ. νερό, αφήνετε 3 λεπτά για να κρυώσει και περιχύνετε τα φρού­τα. Γαρνίρετε το γύρο της τούρτας με φέτες αμυγδάλου.
Καλή επιτυχία!!!
Φτιάξετε την και θα με θυμηθείτε.Θα χαρώ πάρα πολύ να αφήσετε το σχόλιο σας ή ακόμα να μοιραστείτε κάποια δική σας συνταγή μαζί μου!!!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*