Τουρτα με μυζηθρα

penny
0
Υλικά
Μείνμα για μπισκότο;
4 ασπράδια,
150 γρ, ζάχαρη,
6 κρόκοι αυγού
1 φακ. βανίλια,
ξύσμα από 1 λεμόνι,
75 γρ. αλεύρι,
25 γρ, κορν φλάουρ,
1 κοφτό κ.τ. μπέικιν πάουντερ.
Γέμιση:
9 φύλλα ζελατίνη,
500 γρ. άπαχη μυζήθρα,
χυμός και ξύσμα 2 λεμονιών,
150 γρ. ζάχαρη,
1 κουτί (850 γρ.) βερίκοκα,
1/2 λιτ. γλυκιά κρέμα γάλακτος,
τριμμένο ινδοκάρυδο
Εκτέλεση
Μείγμα για το μπισκότο: Κτυπάτε τα ασπράδια με το μίξερ σε μαρέ­γκα, προσθέτετε τμηματικά 50 γρ. ζάχαρη και κτυπάτε ώσπου να πήξει εντελώς η μαρέγκα.Βάζετε σε ένα μπολ τους κρό­κους, την υπόλοιπη ζάχαρη, τη σκόνη βανίλιας και το ξύσμα λε­μονιού και κτυπάτε με το μίξερ σε αφρώδες μείγμα.Προσθέτετε το μείγμα με τους κρόκους στη μαρέγκα και ανακατεύετε προσεκτικά με το σύρμα αυγών. Αναμιγνύετε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το μπέικιν πάουντερ, κοσκινίζετε στο μείγ­μα με τα αυγά και ανακατεύετε προσεκτικά με το σύρμα αυγών. Βάζετε λαδόχαρτο στον πάτο μιας φόρμας που ανοίγει (διάμ. 26 εκ.), βάζετε μέσα το μείγμα, και στα άκρα το ψηλώνετε με μια σπάτουλα περ. 1 εκ., για να πάρει ομοιόμορφο σχήμα κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Ψήνετε το μπισκότο στους 175°C για 35 περ. λεπτά. Το αναποδογυρίζετε σε μια πιατέλα και το αφήνετε να κρυώσει. Κόβετε το μπισκότο οριζόντια σε 2 κομμάτια
Γέμιση: Μαλακώνετε τη ζελατίνη. Αναμιγνύετε τη μυζήθρα με
το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και τη ζάχαρη. Στραγγίζετε τα βερίκοκα σε σουρωτήρι. Μην χύσετε το σιρόπι. Στραγγίζετε καλά τη ζελατίνη και τη διαλύετε σε 3 κ.σ. ζεσταμένο σιρόπι βερί­κοκο. Λιώνετε τα μισά βερίκοκα. Αναμιγνύετε το μείγμα με τη ζελατίνη με τη μυζήθρα. Αναμιγνύετε τα λιωμένα βερίκο­κα . Λίγο πριν αρχίσει να πήζει η κρέμα, κτυπάτε την κρέ­μα γάλακτος σε σαντιγί και τη βάζετε στην κρέμα. Βάζετε κορδέλα για τούρτες γύρω από το ένα μισό του μπι­σκότου. Βάζετε από πάνω την μισή κρέμα και την ισιώνετε με σπάτουλα. Από πάνω βάζετε το δεύτερο κομμάτι μπισκότου. Τοποθετείτε πάνω τα βερίκοκα (αφήνετε μερικά τα οποία Θα χρησιμοποιήσετε για γαρνιτούρα). Περιχύνετε με την κρέμα με τα βερίκοκα. Γαρνίρετε την τούρτα με τριμμένο ινδοκάρυδο (το οποίο αν Θέλετε μπο­ρείτε να καβουρδίσετε) και με τα υπόλοιπα βερίκοκα.

Καλή επιτυχία!!!
Φτιάξετε την και θα με θυμηθείτε.Θα χαρώ πάρα πολύ να αφήσετε το σχόλιο σας ή ακόμα να μοιραστείτε κάποια δική σας συνταγή μαζί μου!!!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*