Υλικά
Μείνμα για μπισκότο;
4 ασπράδια,
150 γρ, ζάχαρη,
6 κρόκοι αυγού
1 φακ. βανίλια,
ξύσμα από 1 λεμόνι,
75 γρ. αλεύρι,
25 γρ, κορν φλάουρ,
1 κοφτό κ.τ. μπέικιν πάουντερ.
Γέμιση:
9 φύλλα ζελατίνη,
500 γρ. άπαχη μυζήθρα,
χυμός και ξύσμα 2 λεμονιών,
150 γρ. ζάχαρη,
1 κουτί (850 γρ.) βερίκοκα,
1/2 λιτ. γλυκιά κρέμα γάλακτος,
τριμμένο ινδοκάρυδο
Εκτέλεση
Μείγμα για το μπισκότο: Κτυπάτε τα ασπράδια με το μίξερ σε μαρέγκα, προσθέτετε τμηματικά 50 γρ. ζάχαρη και κτυπάτε ώσπου να πήξει εντελώς η μαρέγκα.Βάζετε σε ένα μπολ τους κρόκους, την υπόλοιπη ζάχαρη, τη σκόνη βανίλιας και το ξύσμα λεμονιού και κτυπάτε με το μίξερ σε αφρώδες μείγμα.Προσθέτετε το μείγμα με τους κρόκους στη μαρέγκα και ανακατεύετε προσεκτικά με το σύρμα αυγών. Αναμιγνύετε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το μπέικιν πάουντερ, κοσκινίζετε στο μείγμα με τα αυγά και ανακατεύετε προσεκτικά με το σύρμα αυγών. Βάζετε λαδόχαρτο στον πάτο μιας φόρμας που ανοίγει (διάμ. 26 εκ.), βάζετε μέσα το μείγμα, και στα άκρα το ψηλώνετε με μια σπάτουλα περ. 1 εκ., για να πάρει ομοιόμορφο σχήμα κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Ψήνετε το μπισκότο στους 175°C για 35 περ. λεπτά. Το αναποδογυρίζετε σε μια πιατέλα και το αφήνετε να κρυώσει. Κόβετε το μπισκότο οριζόντια σε 2 κομμάτια
Γέμιση: Μαλακώνετε τη ζελατίνη. Αναμιγνύετε τη μυζήθρα με
το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και τη ζάχαρη. Στραγγίζετε τα βερίκοκα σε σουρωτήρι. Μην χύσετε το σιρόπι. Στραγγίζετε καλά τη ζελατίνη και τη διαλύετε σε 3 κ.σ. ζεσταμένο σιρόπι βερίκοκο. Λιώνετε τα μισά βερίκοκα. Αναμιγνύετε το μείγμα με τη ζελατίνη με τη μυζήθρα. Αναμιγνύετε τα λιωμένα βερίκοκα . Λίγο πριν αρχίσει να πήζει η κρέμα, κτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και τη βάζετε στην κρέμα. Βάζετε κορδέλα για τούρτες γύρω από το ένα μισό του μπισκότου. Βάζετε από πάνω την μισή κρέμα και την ισιώνετε με σπάτουλα. Από πάνω βάζετε το δεύτερο κομμάτι μπισκότου. Τοποθετείτε πάνω τα βερίκοκα (αφήνετε μερικά τα οποία Θα χρησιμοποιήσετε για γαρνιτούρα). Περιχύνετε με την κρέμα με τα βερίκοκα. Γαρνίρετε την τούρτα με τριμμένο ινδοκάρυδο (το οποίο αν Θέλετε μπορείτε να καβουρδίσετε) και με τα υπόλοιπα βερίκοκα.
Καλή επιτυχία!!!
Φτιάξετε την και θα με θυμηθείτε.Θα χαρώ πάρα πολύ να αφήσετε το σχόλιο σας ή ακόμα να μοιραστείτε κάποια δική σας συνταγή μαζί μου!!!
Μείνμα για μπισκότο;
4 ασπράδια,
150 γρ, ζάχαρη,
6 κρόκοι αυγού
1 φακ. βανίλια,
ξύσμα από 1 λεμόνι,
75 γρ. αλεύρι,
25 γρ, κορν φλάουρ,
1 κοφτό κ.τ. μπέικιν πάουντερ.
Γέμιση:
9 φύλλα ζελατίνη,
500 γρ. άπαχη μυζήθρα,
χυμός και ξύσμα 2 λεμονιών,
150 γρ. ζάχαρη,
1 κουτί (850 γρ.) βερίκοκα,
1/2 λιτ. γλυκιά κρέμα γάλακτος,
τριμμένο ινδοκάρυδο
Εκτέλεση
Μείγμα για το μπισκότο: Κτυπάτε τα ασπράδια με το μίξερ σε μαρέγκα, προσθέτετε τμηματικά 50 γρ. ζάχαρη και κτυπάτε ώσπου να πήξει εντελώς η μαρέγκα.Βάζετε σε ένα μπολ τους κρόκους, την υπόλοιπη ζάχαρη, τη σκόνη βανίλιας και το ξύσμα λεμονιού και κτυπάτε με το μίξερ σε αφρώδες μείγμα.Προσθέτετε το μείγμα με τους κρόκους στη μαρέγκα και ανακατεύετε προσεκτικά με το σύρμα αυγών. Αναμιγνύετε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το μπέικιν πάουντερ, κοσκινίζετε στο μείγμα με τα αυγά και ανακατεύετε προσεκτικά με το σύρμα αυγών. Βάζετε λαδόχαρτο στον πάτο μιας φόρμας που ανοίγει (διάμ. 26 εκ.), βάζετε μέσα το μείγμα, και στα άκρα το ψηλώνετε με μια σπάτουλα περ. 1 εκ., για να πάρει ομοιόμορφο σχήμα κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Ψήνετε το μπισκότο στους 175°C για 35 περ. λεπτά. Το αναποδογυρίζετε σε μια πιατέλα και το αφήνετε να κρυώσει. Κόβετε το μπισκότο οριζόντια σε 2 κομμάτια
Γέμιση: Μαλακώνετε τη ζελατίνη. Αναμιγνύετε τη μυζήθρα με
το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και τη ζάχαρη. Στραγγίζετε τα βερίκοκα σε σουρωτήρι. Μην χύσετε το σιρόπι. Στραγγίζετε καλά τη ζελατίνη και τη διαλύετε σε 3 κ.σ. ζεσταμένο σιρόπι βερίκοκο. Λιώνετε τα μισά βερίκοκα. Αναμιγνύετε το μείγμα με τη ζελατίνη με τη μυζήθρα. Αναμιγνύετε τα λιωμένα βερίκοκα . Λίγο πριν αρχίσει να πήζει η κρέμα, κτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και τη βάζετε στην κρέμα. Βάζετε κορδέλα για τούρτες γύρω από το ένα μισό του μπισκότου. Βάζετε από πάνω την μισή κρέμα και την ισιώνετε με σπάτουλα. Από πάνω βάζετε το δεύτερο κομμάτι μπισκότου. Τοποθετείτε πάνω τα βερίκοκα (αφήνετε μερικά τα οποία Θα χρησιμοποιήσετε για γαρνιτούρα). Περιχύνετε με την κρέμα με τα βερίκοκα. Γαρνίρετε την τούρτα με τριμμένο ινδοκάρυδο (το οποίο αν Θέλετε μπορείτε να καβουρδίσετε) και με τα υπόλοιπα βερίκοκα.
Καλή επιτυχία!!!
Φτιάξετε την και θα με θυμηθείτε.Θα χαρώ πάρα πολύ να αφήσετε το σχόλιο σας ή ακόμα να μοιραστείτε κάποια δική σας συνταγή μαζί μου!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου