Υλικά |
3 ασπράδια αυγού
1 πρέζα αλάτι
50 γρ. ζάχαρη
3/8 λιτ. γάλα.
Κρέμα βανίλιας:
3 κρόκοι αυγού
3 κ.α. γλυκιά κρέμα γάλακτος
1 κ.τ. κορν φλάουρ
50 γρ. ζάχαρη
ξύσμα 1/2 βανίλιας.
Επιπλέον:
50 γρ. κουβερτούρα
Μαρέγκες Κτυπάτε τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να πήξουν, προσθέτετε τη ζάχαρη ναι κτυπάτε για 1 ακόμη λεπτό. Ζεσταίνετε το γάλα, προσέχοντας να μη βράσει. Με 2 κουτάλια σούπας, κόβετε μαρέγκες σε μέγεθος αυγού, τις βάζετε πάνω στο γάλα, σκεπάζετε την κατσαρόλα ναι αφήνετε να τραβήξουν για 7 λεπτά. Βγάζετε τις μαρέγκες με κουτάλα ξαφρίσματος.
Κρέμα βανίλιας: Κτυπάτε τους κρόκους με την κρέμα γάλακτος, το κορν φλάονρ, τη ζάχαρη και το ξύσμα βανίλιας σε κρεμώδες μείγμα. Προσθέτετε λίγο από το ζεσταμένο γάλα, χτυπάτε, προσθέτετε το μείγμα στο υπόλοιπο γάλα και χτυπάτε, προσέχοντας να μη βράσει. Περιμένετε να κρυώσει λίγο η κρέμα, τη μοιράζετε σε μπολ και τη βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει. Βάζετε από πάνω μαρέγκες.Κόβετε την κουβερτούρα σε κομμάτια, τη λιώνετε σε μπεν μαρί και περιχύνετε τις μαρέγκες
Καλή επιτυχία!!!
Φτιάξετε της και θα με θυμηθείτε.Θα χαρώ πάρα πολύ να αφήσετε το σχόλιο σας ή ακόμα να μοιραστείτε κάποια δική σας συνταγή μαζί μου!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου