Υλικά
Για το παντεσπάνι
6 αυγά
150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη ξύσμα 1 λεμονιού
150 γραμμάρια αλεύρι
1 κουταλιά βούτυρο
2 κουταλιές σούπας σοκολάτα ρόφημα
Για την κρέμα
3 κρόκοι αυγών
100 γραμμάρια ζάχαρη
30 γραμμάρια αλεύρι
1/2 λίτρο γάλα
150 γραμμάρια βούτυρο
60 γρ κουβερτούρα
Για το γαρνίρισμα
200 γραμμάρια κοπανισμένα φιστίκια
6 κεράσια φρουί γλασέ
30 γραμμάρια ξύσμα σοκολάτας
Εκτέλεση
Παντεσπάνι
Χτυπάτε με το σύρμα των αυγών τους κρόκους και προσθέτετε λίγη λίγη τη ζάχαρη άχνη, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να γίνουν οι κρόκοι σχεδόν άσπροι. Χτυπάτε τ' ασπράδια σε πυκνή μαρέγκα και την ενσωματώνετε με προσοχή στους κρόκους. Προσθέτετε το ξύσμα του λεμονιού και, αμέσως μετά, το αλεύρι, ρίχνοντάς το σκορπιστά από το κόσκινο. Ανακατεύετε καλά τα υλικά, χωρίς να τα χτυπάτε, αλλά γυρίζοντάς τα, αργά, με ξύλινο κουτάλι.Στρώνετε το παντεσπάνι σε φόρμα διαμέτρου 24 εκατοστών βουτυρωμένη κι αλευρωμένη και την ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 1800 για μια ώρα περίπου. Το παντεσπάνι είναι έτοιμο, όταν πιέζοντάς το στο κέντρο με τα δάχτυλα συναντάτε μια κάποια αντίσταση.
Κρέμα
Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη, προσθέτετε το αλεύρι, αραιώνετε με το γάλα βραστό και δένετε την κρέμα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας. Την αφήνετε να κρυώσει. Χτυπάτε το βούτυρο και το ενσωματώνετε με την κρέμα λίγο λίγο κι ανακατεύοντας Τέλος προσθέτετε το ένα τρίτο από τα κοπανισμένα φιστίκια κι ανακατεύετε.Κρατάτε λίγο άσπρη κρέμα για το γαρνίρισμα και στην υπόλοιπη προσθέτετε την κουβερτούρα που θα την έχετε λιώσει σε μπεν μαρι Κόβετε το παντεσπάνι σε τρεις δίσκους. Αλείφετε κάθε δίσκο με λίγη κρέμα, τους τοποθετείτε τον έναν πάνω στον άλλον και καλύπτετε την επιφάνεια με την λευκή κρέμα. Πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα φιστίκια τα κερασάκια και τριμμένη κουβερτούρα.
Καλή επιτυχία!!!
Φτιάξετε την και θα με θυμηθείτε.Θα χαρώ πάρα πολύ να αφήσετε το σχόλιο σας ή ακόμα να μοιραστείτε κάποια δική σας συνταγή μαζί μου!!!
Για το παντεσπάνι
6 αυγά
150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη ξύσμα 1 λεμονιού
150 γραμμάρια αλεύρι
1 κουταλιά βούτυρο
2 κουταλιές σούπας σοκολάτα ρόφημα
Για την κρέμα
3 κρόκοι αυγών
100 γραμμάρια ζάχαρη
30 γραμμάρια αλεύρι
1/2 λίτρο γάλα
150 γραμμάρια βούτυρο
60 γρ κουβερτούρα
Για το γαρνίρισμα
200 γραμμάρια κοπανισμένα φιστίκια
6 κεράσια φρουί γλασέ
30 γραμμάρια ξύσμα σοκολάτας
Εκτέλεση
Παντεσπάνι
Χτυπάτε με το σύρμα των αυγών τους κρόκους και προσθέτετε λίγη λίγη τη ζάχαρη άχνη, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να γίνουν οι κρόκοι σχεδόν άσπροι. Χτυπάτε τ' ασπράδια σε πυκνή μαρέγκα και την ενσωματώνετε με προσοχή στους κρόκους. Προσθέτετε το ξύσμα του λεμονιού και, αμέσως μετά, το αλεύρι, ρίχνοντάς το σκορπιστά από το κόσκινο. Ανακατεύετε καλά τα υλικά, χωρίς να τα χτυπάτε, αλλά γυρίζοντάς τα, αργά, με ξύλινο κουτάλι.Στρώνετε το παντεσπάνι σε φόρμα διαμέτρου 24 εκατοστών βουτυρωμένη κι αλευρωμένη και την ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 1800 για μια ώρα περίπου. Το παντεσπάνι είναι έτοιμο, όταν πιέζοντάς το στο κέντρο με τα δάχτυλα συναντάτε μια κάποια αντίσταση.
Κρέμα
Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη, προσθέτετε το αλεύρι, αραιώνετε με το γάλα βραστό και δένετε την κρέμα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας. Την αφήνετε να κρυώσει. Χτυπάτε το βούτυρο και το ενσωματώνετε με την κρέμα λίγο λίγο κι ανακατεύοντας Τέλος προσθέτετε το ένα τρίτο από τα κοπανισμένα φιστίκια κι ανακατεύετε.Κρατάτε λίγο άσπρη κρέμα για το γαρνίρισμα και στην υπόλοιπη προσθέτετε την κουβερτούρα που θα την έχετε λιώσει σε μπεν μαρι Κόβετε το παντεσπάνι σε τρεις δίσκους. Αλείφετε κάθε δίσκο με λίγη κρέμα, τους τοποθετείτε τον έναν πάνω στον άλλον και καλύπτετε την επιφάνεια με την λευκή κρέμα. Πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα φιστίκια τα κερασάκια και τριμμένη κουβερτούρα.
Καλή επιτυχία!!!
Φτιάξετε την και θα με θυμηθείτε.Θα χαρώ πάρα πολύ να αφήσετε το σχόλιο σας ή ακόμα να μοιραστείτε κάποια δική σας συνταγή μαζί μου!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου