Υλικά
Παντεσπάνι
50 γρ. βούτυρο
3 αυγά
75 γρ. ζάχαρη
125 γρ. αλεύρι
λίγο μπαίκιν πάουντερ.
Μπεζές
5 ασπράδια
125 γρ. ζάχαρη
από 75 yp. τριμμένα αμύγδαλα και φουντούκια
15 γρ. λεπτό κροκάν
25 γρ. κορν-φλάουρ
Επίσης
3 κουτ. σούπας μαρμελάδα φράουλα
2 κύπελα κρέμα γάλακτος
2 φακελάκια σταθεροποιητής σαντιγύ
2 φακελάκια βανίλια
1 ποτηράκι του λικέρ λικέρ πορτοκαλιού
200 γρ. φρέσκες φράουλες
μισή κονσέρβα ροδάκινο κομμένο σε φέτες.
Εκτέλεση
Παντεσπάνι: Αφήνετε το βούτυρο να λιώσει και να κρυώσει. Χτυπάτε 1 αυγό και 2 κρόκους με ζάχαρη, να ασπρίσουν. Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα, τα προσθέτετε επάνω. Κοσκινίζετε από πάνω το αλεύρι και το μπαίκιν πάουντερ. Ανακατεύετε προσεχτικά όλα τα υλικά μαζί, στο τέλος προσθέτετε το βούτυρο.Απλώνετε τη ζύμη στον πάτο της φόρμας με σούστα (20 εκ. διάμετρος) και την ψήνετε περίπου 20 λεπτά στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο Αφήνετε το παντεσπάνι να κρυώσει, το κόβετε οριζόντια.
Μπεζές: Χτυπάτε τα ασπράδια, προσθέτετε 75 γρ. ζάχαρη, συνεχίζετε να χτυπάτε επί 1 λεπτό ακόμη. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύετε με το χέρι.Στρώνετε λαδόχαρτο σε ταψί και το αλευρώνετε. Σημαδεύετε 2 βάσεις με τη στεφάνη της φόρμας (διάμετρος 20 εκ.). Απλώνετε το μείγμα της μαρέγκας στους κύκλους, ψήνετε τις βάσεις σε προθερμασμένο φούρνο περ. 18 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος αφήνετε την πόρτα του φούρνου λίγο ανοιχτή. Μοιράζετε τη μία βάση, όσο είναι ακόμα ζεστή, σε 10 κομμάτια.Σύνθεση: Αλείφετε το ένα παντεσπάνι με μαρμελάδα, βάζετε επάνω τη βάση από μπεζέ. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το σταθεροποιητή, αρωματίζετε με λικέρ.Πλένετε τις φράουλες, τις στεγνώνετε, τις καθαρίζετε. Στραγγίζετε καλά τα ροδάκινα.Αλείφετε το ένα τρίτο της Σαντιγύ επάνω στη βάση, απλώνετε επάνω τα φρούτα. Σκεπάζετε με το δεύτερο τμήμα της σαντιγύ. Τοποθετείτε επάνω το δεύτερο παντεσπάνι και το καλύπτετε με την υπόλοιπη σαντιγύ. Τοποθετείτε λοξά επάνω τα κομμάτια της τούρτας που έχετε κόψει, γαρνίρετε με τις υπόλοιπες φράουλες και τα ροδάκινα.Βάζετε την τούρτα στο ψυγείο. Την κόβετε με ηλεκτρικό μαχαίρι.
Καλή επιτυχία!!!
Φτιάξετε την και θα με θυμηθείτε.Θα χαρώ πάρα πολύ να αφήσετε το σχόλιο σας ή ακόμα να μοιραστείτε κάποια δική σας συνταγή μαζί μου!!!
-
50 γρ. βούτυρο
3 αυγά
75 γρ. ζάχαρη
125 γρ. αλεύρι
λίγο μπαίκιν πάουντερ.
Μπεζές
5 ασπράδια
125 γρ. ζάχαρη
από 75 yp. τριμμένα αμύγδαλα και φουντούκια
15 γρ. λεπτό κροκάν
25 γρ. κορν-φλάουρ
Επίσης
3 κουτ. σούπας μαρμελάδα φράουλα
2 κύπελα κρέμα γάλακτος
2 φακελάκια σταθεροποιητής σαντιγύ
2 φακελάκια βανίλια
1 ποτηράκι του λικέρ λικέρ πορτοκαλιού
200 γρ. φρέσκες φράουλες
μισή κονσέρβα ροδάκινο κομμένο σε φέτες.
Εκτέλεση
Παντεσπάνι: Αφήνετε το βούτυρο να λιώσει και να κρυώσει. Χτυπάτε 1 αυγό και 2 κρόκους με ζάχαρη, να ασπρίσουν. Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα, τα προσθέτετε επάνω. Κοσκινίζετε από πάνω το αλεύρι και το μπαίκιν πάουντερ. Ανακατεύετε προσεχτικά όλα τα υλικά μαζί, στο τέλος προσθέτετε το βούτυρο.Απλώνετε τη ζύμη στον πάτο της φόρμας με σούστα (20 εκ. διάμετρος) και την ψήνετε περίπου 20 λεπτά στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο Αφήνετε το παντεσπάνι να κρυώσει, το κόβετε οριζόντια.
Μπεζές: Χτυπάτε τα ασπράδια, προσθέτετε 75 γρ. ζάχαρη, συνεχίζετε να χτυπάτε επί 1 λεπτό ακόμη. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύετε με το χέρι.Στρώνετε λαδόχαρτο σε ταψί και το αλευρώνετε. Σημαδεύετε 2 βάσεις με τη στεφάνη της φόρμας (διάμετρος 20 εκ.). Απλώνετε το μείγμα της μαρέγκας στους κύκλους, ψήνετε τις βάσεις σε προθερμασμένο φούρνο περ. 18 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος αφήνετε την πόρτα του φούρνου λίγο ανοιχτή. Μοιράζετε τη μία βάση, όσο είναι ακόμα ζεστή, σε 10 κομμάτια.Σύνθεση: Αλείφετε το ένα παντεσπάνι με μαρμελάδα, βάζετε επάνω τη βάση από μπεζέ. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το σταθεροποιητή, αρωματίζετε με λικέρ.Πλένετε τις φράουλες, τις στεγνώνετε, τις καθαρίζετε. Στραγγίζετε καλά τα ροδάκινα.Αλείφετε το ένα τρίτο της Σαντιγύ επάνω στη βάση, απλώνετε επάνω τα φρούτα. Σκεπάζετε με το δεύτερο τμήμα της σαντιγύ. Τοποθετείτε επάνω το δεύτερο παντεσπάνι και το καλύπτετε με την υπόλοιπη σαντιγύ. Τοποθετείτε λοξά επάνω τα κομμάτια της τούρτας που έχετε κόψει, γαρνίρετε με τις υπόλοιπες φράουλες και τα ροδάκινα.Βάζετε την τούρτα στο ψυγείο. Την κόβετε με ηλεκτρικό μαχαίρι.
Καλή επιτυχία!!!
Φτιάξετε την και θα με θυμηθείτε.Θα χαρώ πάρα πολύ να αφήσετε το σχόλιο σας ή ακόμα να μοιραστείτε κάποια δική σας συνταγή μαζί μου!!!
-
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου