Υλικά
25 κομμ.
Ζύμη: 75 γρμ. αλεύρι,
150 γρμ.τριμμένα καρύδια,
75 γρμ ζάχαρη άχνη,
1 αυγό,
3 κουταλιές σούπαςκρεμ-φρες(κρέμα γάλακτος που έχει υποστεί ζύμωση για να δώσει μια ελαφρώς πιο όξινη γεύση. την βάζουν σε επιδόρπια με φρέσκα φρούτα, κρέπες, σάλτσες και σούπες)
1 κουταλάκι γλ κανέλα
1 κουταλάκι γλ κάρδαμο,
1 κουταλάκι γλ μοσχοκάρυδα
1 κουταλάκι γλ γαρίφαλο.
Γαρνιτούρα:
150 γρμ. ζάχαρη άχνη,
1 ασπράδι,
κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής,
σιρόπι σοκολάτας (βλ.συνταγή)
Εκτέλεση
Ζύμη:
Ζυμώνετε με το γάντζο του μίξερ το αλεύρι, τα καρύδια, τη ζάχαρη, το αυγό, την κρεμ-φρες και τα μπαχαρικά, αφήνετε τη ζύμη 1 ώρα στο ψυγείο. Μετά την ανοίγετε ανάμεσα σε σελοφάν σε πάχος περ. 3 εκ. και κόβετε φεγγαράκια. Τα βάζετε σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς περ. 10 λεπτά. Βγάζετε τα βουτήματα από το ταψί και τα αφήνετε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν.
Γαρνιτούρα: Ανακατεύετε την κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη με το ασπράδι και βάφετε με το κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Αλείφετε τα φεγγαράκια με το γλάσο και αφήνετε να στεγνώσουν. Φτιάχνετε ένα κορνέ από λαδόχαρτο, βάζετε μέσα το σιρόπι σοκολάτας και κόβετε τη μύτη. «Ζωγραφίζετε» το περίγραμμα και τα πρόσωπα με το σιρόπι σοκολάτας .
Καλή επιτυχία!!!
Φτιάξετε τα και θα με θυμηθείτε.Θα χαρώ πάρα πολύ να αφήσετε το σχόλιο σας ή ακόμα να μοιραστείτε κάποια δική σας συνταγή μαζί μου!!!
Ζύμη: 75 γρμ. αλεύρι,
150 γρμ.τριμμένα καρύδια,
75 γρμ ζάχαρη άχνη,
1 αυγό,
3 κουταλιές σούπαςκρεμ-φρες(κρέμα γάλακτος που έχει υποστεί ζύμωση για να δώσει μια ελαφρώς πιο όξινη γεύση. την βάζουν σε επιδόρπια με φρέσκα φρούτα, κρέπες, σάλτσες και σούπες)
1 κουταλάκι γλ κανέλα
1 κουταλάκι γλ κάρδαμο,
1 κουταλάκι γλ μοσχοκάρυδα
1 κουταλάκι γλ γαρίφαλο.
Γαρνιτούρα:
150 γρμ. ζάχαρη άχνη,
1 ασπράδι,
κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής,
σιρόπι σοκολάτας (βλ.συνταγή)
Εκτέλεση
Ζύμη:
Ζυμώνετε με το γάντζο του μίξερ το αλεύρι, τα καρύδια, τη ζάχαρη, το αυγό, την κρεμ-φρες και τα μπαχαρικά, αφήνετε τη ζύμη 1 ώρα στο ψυγείο. Μετά την ανοίγετε ανάμεσα σε σελοφάν σε πάχος περ. 3 εκ. και κόβετε φεγγαράκια. Τα βάζετε σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς περ. 10 λεπτά. Βγάζετε τα βουτήματα από το ταψί και τα αφήνετε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν.
Γαρνιτούρα: Ανακατεύετε την κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη με το ασπράδι και βάφετε με το κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Αλείφετε τα φεγγαράκια με το γλάσο και αφήνετε να στεγνώσουν. Φτιάχνετε ένα κορνέ από λαδόχαρτο, βάζετε μέσα το σιρόπι σοκολάτας και κόβετε τη μύτη. «Ζωγραφίζετε» το περίγραμμα και τα πρόσωπα με το σιρόπι σοκολάτας .
Καλή επιτυχία!!!
Φτιάξετε τα και θα με θυμηθείτε.Θα χαρώ πάρα πολύ να αφήσετε το σχόλιο σας ή ακόμα να μοιραστείτε κάποια δική σας συνταγή μαζί μου!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου