Φεγγαρακια καρυδιου

penny
0
Υλικά
25 κομμ.
Ζύμη: 75 γρμ. αλεύρι,
150 γρμ.τριμμένα καρύδια,
75 γρμ ζάχαρη άχνη,
1 αυγό,
3 κουταλιές σούπαςκρεμ-φρες(κρέμα γάλακτος που έχει υποστεί ζύμωση για να δώσει μια ελαφρώς πιο όξινη γεύση. την βάζουν σε επιδόρπια με φρέσκα φρούτα, κρέπες, σάλτσες και σούπες)
1 κουταλάκι γλ κανέλα
1 κουταλάκι γλ  κάρδαμο, 
1 κουταλάκι γλ μοσχοκάρυδα 
1 κουταλάκι γλ γαρίφαλο.
Γαρνιτούρα:

150 γρμ. ζάχαρη άχνη,
1 ασπράδι,
κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, 
σιρόπι σοκολάτας (βλ.συνταγή)
Εκτέλεση
 

Ζύμη:
Ζυμώνετε με το γάντζο του μίξερ το αλεύρι, τα καρύδια, τη ζά­χαρη, το αυγό, την κρεμ-φρες και τα μπαχαρικά, αφήνετε τη ζύμη 1 ώρα στο ψυγείο. Μετά την ανοίγε­τε ανάμεσα σε σελοφάν σε πάχος περ. 3 εκ. και κόβετε φεγγαρά­κια. Τα βάζετε σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς περ. 10 λεπτά. Βγά­ζετε τα βουτήματα από το ταψί και τα αφήνετε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν.
Γαρνιτούρα: Ανακατεύετε την κο­σκινισμένη ζάχαρη άχνη με το ασπράδι και βάφετε με το κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Αλείφε­τε τα φεγγαράκια με το γλάσο και αφήνετε να στεγνώσουν. Φτιά­χνετε ένα κορνέ από λαδόχαρτο, βάζετε μέσα το σιρόπι σοκολάτας  και κόβετε τη μύτη. «Ζωγραφίζετε» το περίγραμμα και τα πρό­σωπα με το σιρόπι σοκολάτας .
Καλή επιτυχία!!!
Φτιάξετε τα και θα με θυμηθείτε.Θα χαρώ πάρα πολύ να αφήσετε το σχόλιο σας ή ακόμα να μοιραστείτε κάποια δική σας συνταγή μαζί μου!!!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*