Τάρτα αμυγδάλου

penny
0

 

Τάρτα αμυγδάλου



Υλικά για την κρέμα

  • v 1 λίτρο γάλα
  • v 8 κουταλιές της σούπας κοφτές κορν φλάουρ
  • v 1 δόση βανίλια άρωμα
  • v 2 αυγά
  • v 10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • v 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο
  • v 100 γρ. Αμυγδαλόψιχα
  • v 250 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο

Υλικά για τη ζύμη

  • v 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • v 100 γρ. άχαρη άχνη
  • v 1 πρέζα αλάτι
  • v 180 γρ. βούτυρο, παγωμένο 1 αυγό
  • v 1 κ.σ. νερό παγωμένο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη, το αλάτι και το παγωμένο βούτυρο κομμένο σε κύβους. Τρίβετε το μείγμα με τα δάχτυλα και σπάτε το βούτυρο, μέχρι το αλεύρι να γίνει κίτρινο σαν βρεγμένη άμμος. Προσθέτετε το αυγό, το παγωμένο νερό και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ελαστική η ζύμη.

Τυλίγετε τη ζύμη με διάφανη μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο μια 1 ώρα. Τη βγάζετε από το ψυγείο και αφήνετε για 10 λεπτά, να αρχίσει η ζύμη να μαλακώνει. Πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι τον πάγκο εργασίας και ανοίγετε λίγο με έναν πλάστη την παγωμένη ζύμη. Τη βάζετε πάνω σε μια λαδόκολλα και την πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι, την καλύπτετε με μία λαδόκολλα από πάνω και την ανοίγετε καλά με τον πλάστη.

Αφαιρείτε τη λαδόκολλα και μεταφέρετε τη ζύμη σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη ταρτιέρα. Με ένα πιρούνι τρυπάτε τη βάση της ζύμης σε πολλά σημεία. Απλώνετε μεμβράνη στην επιφάνεια της και ρίχνετε όσπρια, ώστε να μη φουσκώσει η τάρτα. Ψήνετε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 60C στον αέρα για 30 λεπτά.

Αφαιρείτε από τον φούρνο, βγάζετε τα όσπρια και τη ξαναβάζετε στον φούρνο για άλλα 10'. Αφαιρείτε από τον φούρνο, αλείφετε όλη την επιφάνεια της τάρτας με έναν κρόκο αυγού αραιωμένο σε κ.σ. νερό και ψήνετε για άλλα 5' μέχρι να χρυσαφίσει. Αφαιρείτε από τον φούρνο και αφήνετε μέχρι να κρυώσει καλά. Απλώνετε στην επιφάνειά της τη μαρμελάδα βερίκοκο.

Εκτέλεση για την κρέμα

Ανακατεύετε όλα τα υλικά της κρέμας, εκτός από το βούτυρο το οποίο το προσθέτετε στο τέλος. Καβουρδίζετε σε χαμηλή θερμοκρασία την αμυγδαλόψιχα. Ανακατεύετε τη μισή ποσότητα με την κρέμα και την ρίχνετε πάνω στην τάρτα.

Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα με λίγη ζάχαρη. Ενώνετε με την κρέμα και ρίχνετε πάνω στην τάρτα. Πασπαλίζετε με την άλλη μισή ποσότητα αμυγδαλόψιχας και ψήνετε σε σιγανό φούρνο ίσα να πάρει ένα ελαφρύ χρώμα Τη βγάζετε και την αφήνετε να κρυώσει τελείως.

Καλή επιτυχία!!!

 


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*