Τροπική τάρτα!

penny
0

 


Τροπική τάρτα!


Υλικά για 12 κομμάτια

  • v 300 γρ. αλεύρι
  • v 200 γρ. βούτυρο σε νιφάδες
  • v 70 γρ. ζάχαρη άχνη
  • v 1 πρέζα αλάτι
  • v ½ κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • v 1 αυγό
  • v 400 γρ. τυριού
  • v 80 γρ. λικέρ βατόμουρο
  • v 1 μικρό μάνγκο
  • v 3 ακτινίδια
  • v 3 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • v 2 βανίλιες αλεύρι για το άνοιγμα

Χρόνος παρασκ.: 45 λεπτά (συν: χρόνος Ψύξης)

Βάζουμε στην επιφάνεια εργασίας το αλεύρι, τις νιφάδες βουτύρου, την άχνη ζάχαρη, το αλάτι, το ξύσμα λεμονιού, το αυγό και τα ανακατεύουμε καλά. Έπειτα τα δουλεύουμε ώστε να γίνουν ζύμη. Πλάθουμε σε μπάλα, την τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. Ανοίγουμε τη ζύμη πάνω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και την τοποθετούμε σε μια φόρμα τάρτας διαμέτρου 24 εκ.).

Ψήνουμε στο κέντρο του φούρνου για 15 λεπτά περίπου.

Αναμειγνύουμε το τυρί με το λικέρ. Πλένουμε, καθαρίζουμε, στεγνώνουμε τα φρούτα και τα κόβουμε σε ροδέλες ή σε μπαστουνάκια. Τα ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με τη βανίλια.

Απλώνουμε το μίγμα του τυριού πάνω στη ψημένη βάση και καλύπτουμε με τα φρούτα.

Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*