Υγρό κέικ με ταχίνι

penny
0

 

Υγρό κέικ με ταχίνι



Υλικά

  • v 300 γρ. Ταχίνι
  • v 300 γρ. Ζάχαρη
  • v 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • v 200 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
  • v 200 γρ. μαύρο ρούμι
  • v 100 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού 
  • 1κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Σε ένα λεκανάκι ανακατεύετε το ταχίνι με το ρούμι, τον χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη. Λιώνετε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και τη ρίχνετε στο μείγμα.

Στο τέλος, ρίχνετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύετε καλά και τοποθετείτε το μείγμα σε μία φόρμα λαδωμένη και ζαχαρωμένη. Πασπαλίζετε την επιφάνεια με

ζάχαρη και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 25-30 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος της φόρμας.

Το κέικ διατηρείται και εκτός ψυγείου και αν θέλετε, μπορείτε να ζεσταίνετε ελαφρώς κάθε κομμάτι που πρόκειται να σερβίρετε στο πιατάκι.

Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*