Κεκάκια μερέντας

penny
0

 

Κεκάκια μερέντας



Υλικά για τη ζύμη

  • v 240 γρ. αλεύρι φαρίν απ
  • v 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
  • v 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • v 25 γρ. βούτυρο λιωμένο (χλιαρό)
  • v 2 κουταλιές της σούπας μερέντα
  • v 1 βανίλια
  • v 1 αυγό

Υλικά για το σιρόπι

  • v 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
  • v 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • v 1 1/2 κουταλιά της σούπας μερέντα
  • v 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο

Εκτέλεση

Λιώνετε το βούτυρο και το αφήνετε λίγο να κρυώσει. Στη συνέχεια βάζετε το χλιαρό βούτυρο σε ένα λεκανάκι και προσθέτετε τη ζάχαρη, το αυγό, τη μερέντα, τη βανίλια και το γάλα και ανακατεύετε πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να διαλυθούν και να ενωθούν όλα τα υλικά.

Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ρίχνετε σιγά σιγά, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να ενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά.

Βουτυρώνετε 2 θήκες κεκάκια και μοιράζετε το μείγμα σε ίσες ποσότητες.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C -180C για 20 λεπτά.

Σε ένα μπρίκι βάζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι. Ανακατεύετε καλά και το αφήνετε για 8 λεπτά να βράσει. Περιμένετε να κρυώσουν τα κεκάκια σε σχάρα και μετά τα σιροπιάζετε.

Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*