ΜΟΝΤ BLANC ΓΛΥΚΙΣΜΑ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΟ

penny
0

 

ΜΟΝΤ BLANC ΓΛΥΚΙΣΜΑ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΟ



Υλικά

  • v 8ΟΟ γρ. κάστανα
  • v 1 λίτρο γάλα πλήρες
  • v 25Ο γρ. κρέμα γάλακτος πλήρη
  • v 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • v 2 κ.σ. ζάχαρη
  • v 1 βανίλια φρέσκια ή μερικές σταγόνες άρωμα βανίλιας

Εκτέλεση

Πλένουμε τα κάστανα, κάνουμε μία μικρή τομή στη μύτη κάθε κάστανου με ένα κοφτερό μαχαιράκι και τα βάζουμε να βράσουν σε αρκετό νερό που κοχλάζει για 10’. Τα καθαρίζουμε ενώ είναι ακόμα ζεστά, ώστε να βγει εύκολα η εσωτερική φλούδα, και αφαιρούμε σχολαστικά τυχόν εσωτερικές μεμβράνες.

Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με το γάλα και την βανίλια σχισμένο κατά μήκος ξύνουμε τα σποράκια στο γάλακαι αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια χαμηλή φωτιά γιά 40’ ή λίγο παραπάνω, μέχρι να μαλακώσουν τελείως.

Τα στραγγίζουμε (κρατάμε λίγο από το γάλα τους), αφαιρούμε την βανίλια και τα περνάμε από τη μηχανή του πουρε αν χρησιμοποιήσουμε άρωμα βανίλιας, το προσθέτουμε στον πουρέ.

Ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη στον πουρέ κάστανου και ανακατεύουμε καλά. Αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό, προσθέτουμε 1-2 κ.σ. από το γάλα, αλλά με προσοχή, πρέπει να διατηρήσει την υφή πουρέ. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το τοποθετούμε στο ψυγείο γιά 1 ώρα τουλάχιστον.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, καλά παγωμένη, σε σαντιγί. Όταν αρχίσει να στέκεται στο σύρμα, προσθέτουμε 2 κ.σ. ζάχαρη και χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτα ακόμα.

Σερβίρισμα: Σε μία στρογγυλή πιατέλα τοποθετούμε τον πουρέ κάστανου με ένα χοντρό κορνέ, σχηματίζοντας ένα βουναλάκι κωνικού σχήματος. Ρίχνουμε στην κορυφή λίγη σαντιγί ακανόνιστα (θυμίζοντας το χιόνι στο Mont Blanc) και σερβίρουμε την υπόλοιπη σε ένα μπολ στο πλάι.

Πασπαλίζουμε την πιατέλα γύρω γύρω με άχνη, χρησιμοποιώντας ένα μικρό σουρωτήρι. Εναλλακτικά, σερβίρουμε σε ατομικά μπολ ή φαρδιά ποτήρια με πόδι, με τον ίδιο τρόπο. Η Mont Blanc σερβίρεται συχνά και σε βάση  άρτας.

Καλή Επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*