Τρουφάκια σκέτη γλύκα!

penny
0

 

Τρουφάκια σκέτη γλύκα!



Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 2 ώρες

Υλικά για 50 τεμάχια

  • v 500 γρι σοκολάτα κουβερτούρα
  • v 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • v 3 κ.σ. κονιάκ
  • v 1 κ.σ. βούτυρο
  • v 200 γρ. Σοκολατένιο κέικ, τριμμένο
  • v τρούφα για το τύλιγμα

Εκτέλεση:

Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με την κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί. Μόλις λιώσει η σοκολάτα, αποσύρουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε το βούτυρο, το κονιάκ και το κέικ.

Αφήνουμε να σφίξει η σοκολάτα και πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια, σε μέγεθος καρυδιού. Τα τυλίγουμε σε τρούφα και τα φυλάμε στο ψυγείο.

TIPS: Το λιώσιμο της σοκολάτας πρέπει να γίνεται προσεκτικα, ώστε η κατσαρόλα να μην έρχεται σε επαφή με το νερό που βράζει.

Για να πλάσουμε τα τρουφάκια πιο εύκολα, βουτάμε τις παλάμες μας σε κονιάκ.

Καλή Επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*