Τρουφάκια σκέτη γλύκα!
Χρόνος προετοιμασίας: 20
λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 2 ώρες
Υλικά για 50 τεμάχια
- v 500 γρι σοκολάτα κουβερτούρα
- v 300 γρ. κρέμα γάλακτος
- v 3 κ.σ. κονιάκ
- v 1 κ.σ. βούτυρο
- v 200 γρ. Σοκολατένιο κέικ, τριμμένο
- v τρούφα για το τύλιγμα
Εκτέλεση:
Λιώνουμε τη σοκολάτα
μαζί με την κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί. Μόλις λιώσει η σοκολάτα, αποσύρουμε
από τη φωτιά, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε το βούτυρο, το
κονιάκ και το κέικ.
Αφήνουμε να σφίξει η
σοκολάτα και πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια, σε μέγεθος καρυδιού. Τα τυλίγουμε
σε τρούφα και τα φυλάμε στο ψυγείο.
TIPS: Το
λιώσιμο της σοκολάτας πρέπει να γίνεται προσεκτικα, ώστε η κατσαρόλα να μην
έρχεται σε επαφή με το νερό που βράζει.
Για να πλάσουμε τα
τρουφάκια πιο εύκολα, βουτάμε τις παλάμες μας σε κονιάκ.
Καλή Επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου