Εύκολο Banoffee

penny
0

 

Εύκολο Banoffee



Υλικά Για τη βάση

v 25Ο γραμμάρια μπισκότα σοκολάτας ή τύπου digestive

v 100 γραμμάρια βούτυρο

Για την κρέμα

v 3 ώριμες μπανάνες

v 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (400 γραμμαρίων)

v 1 κουταλιά σούπας κακάο

v 3ΟΟ ml κρέμα γάλακτος

v Ξύσμα σοκoλάτας

Εκτέλεση:

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή και τη διατηρείτε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα. Λιώνετε το βούτυρο και το αφήνετε να κρυώσει.Θρυμματίζετε τα μπισκότα, ενώνετε το βούτυρο με τα μπισκότα κι ανακατεύετε πολύ καλά.

Βουτυρώνετε μία φόρμα με αποσπώμενη βάση 24 εκατοστών. Αδειάζετε τη βάση του μπισκότου. Στρώνετε καλά το μείγμα πατώντας με το κουτάλι. Παγώνετε τη βάση στο ψυγείο.

Αδειάζετε το ζαχαρούχο γάλα σε μια κατσαρόλα. Αφού έρθει σε σημείο βρασμού, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το ζαχαρούχο γάλα μέχρινα σκουρύνει ελαφρά και να πάρει το χρώμα που έχει η καραμέλα γάλακτος.

Αποσύρετε από τη φωτιά και κοσκινίζετε μέσα το κακάο και 1/2 φλιτζάνι από την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε καλά το μείγμα. Προσπαθήστε να μη σκουρύνει πολύ το γάλα κατά τον βρασμό τουι απλά να ξανθύνει αλλιώς θα σκληρύνει πολύ όταν κρυώσει. Κόβετε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες. Τις στρώνετε στη βάση μπισκότου και περιχύνετε με το ζαχαρούχο.

Παγώνετε το Banoffee κι όταν πρόκειται να το σερβίρετε, το γαρνίρετε με τη χτυπημένη κρέμα και με το ξύσμα σοκολάτας.

Καλή Επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*