Οι καλύτερες Φλωρεντίνες-Γλυκές Αμαρτίες

penny
0

 

Οι καλύτερες Φλωρεντίνες



Υλικά

v 200 γρ. Ζάχαρη

v 250 γρ. κρέμα γάλακτος

v 50 γρ. Μέλι

v 250 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες (φυλλαρισμένα)

v 80 γρ. αλεύρι

Εκτέλεση

Βάζετε τη ζάχαρη, το μέλι και την κρέμα γάλακτος σε σιγανή φωτιά, μέχρι να πήξει το μείγμα. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το αλεύρι και τέλος τα αμύγδαλα.

Αδειάζετε το μείγμα σε βουτυρωμένο (ή καλύτερα σε στρωμένο με λαδόκολλα ή τεφλόν) ταψί (περ. 38x30) το απλώνετε και το ψήνετε στους 200 C, μέχρι να ροδίσει (6-8 λεπτά περίπου, παίρνουν χρώμα γρήγορα).

Όταν βγει, όσο η μάζα είναι ακόμα μαλακή, τη χαρακώνετε στα σημεία που θα τη σπάσετε αργότερα, όταν κρυώσει καλά. Τότε αποκτούν οι φλωρεντίνες την τελική τους τραγανότητα.

Είναι έντονα υγροσκοπικές γι' αυτό πρέπει να προστατεύονται από την υγρασία (π.χ. σκεπάζοντάς τις με μεμβράνη).

Καλή Επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*