Παραδοσιακά λυχναράκια

penny
0

 

Παραδοσιακά λυχναράκια



Υλικά για τη ζύμη

  • ((Για 25-30 κομμάτια περίπου)
  • v 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • v 3 ασπράδια αυγών
  • v 1 κουτάλι της σούπας βούτυρο λιωμένο
  • v 1 πρέζα αλάτι
  • v Χλιαρό γάλα όσο πάρει

Υλικά για τη γέμιση

  • v 4 φλιτζάνια ζάχαρη
  • v 4 φλιτζάνια μυζήθρα ανάλατη
  • v 3 κρόκους αυγών
  • v 4 κομμάτια μαστίχα Χίου κοπανισμένη μαζί με ένα κουτάλι σούπας ζάχαρη
  • v 1 κουτάλι της σούπας βούτυρο λιωμένο
  • v 3-4 κουταλιές σούπας αλεύρι

Εκτέλεση για τη ζύμη

Σε λεκανάκι αναμειγνύετε το αλεύρι με τα ασπράδια αυγών, το αλάτι, το βούτυρο και τα ζυμώνετε καλά όλα μαζί. Προσθέτετε το γάλα λίγο-λίγο, όσο πάρει, μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα δάχτυλα. Αφήνετε τη ζύμη σκεπασμένη με μία πετσέτα για 30’ να ξεκουραστεί.

Εκτέλεση για τη γέμιση

Χτυπάτε το τυρί με τη ζάχαρη και τα αυγά. Προσθέτετε τη μαστίχα, το βούτυρο, το αλεύρι και ανακατεύετε καλά.

Ανοίγετε λεπτά φύλλα με τη ζύμη και με κουπ πατ κόβετε στρογγυλά σχήματα στο μέγεθος ενός πιάτου του καφέ. Τοποθετείτε λίγη γέμιση στο κέντρο του κάθε φύλλου, αφήνοντας περιθώριο γύρω-γύρω ένα εκατοστό περίπου.

Γυρίζετε το φύλλο προς τα μέσα, το σηκώνετε προς τα πάνω και το πιέζετε με τα δάχτυλα σας για να γίνει δαντελωτό.

Τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί, τα πασπαλίζετε με κανέλα και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Καλή Επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*