Γλυκό μπουρέκι με μυζήθρα

penny
0

 

Γλυκό μπουρέκι με μυζήθρα



Υλικά

  • v 1 πακέτο φύλλο κρούστας (12 φύλλα)
  • v 25Ογρ. βούτυρο περίπου

Για τη γέμιση

  • v 1 κεφάλι Κρητική μυζήθρα (ανάλατη), 1000-1.2ΟΟ γρ.
  • v 1 /2 φλυτζάνι δυόσμο φρέσκο ή και ξηρό
  • v 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
  • v 1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα σκόνη

Για το σιρόπι

  • v 2 φλυτζάνια ζάχαρη
  • v 1 1/2 φλυτζάνι νερό
  • v 1 ξυλάκι κανέλας
  • v 2-3 κεφαλάκια γαρύφαλλο
  • v 1 φλούδα λεμόνι

Εκτέλεση

Ανακατεύετε καλά τη μυζήθρα με τον δυόσμο, τη ζάχαρη και την κανέλα. Λιώνετε το βούτυρο. Κόβετε τα φύλλα στη μέση. Βουτυρώνετε ένα ταψί διαστάσεων περίπου 33x23x5 εκ. και απλώνετε το πρώτο φύλλο. Χρησιμοποιείτε τα μισά φύλλα (6 περίπου) και τα τοποθετείτε το ένα πάνω από το άλλο, βουτυρώνοντας το κάθε ένα έτσι ώστε να δημιουργήσετε μία "φωλιά” στο ταψί.

Ρίχνετε τη γέμιση και την απλώνετε από άκρη σε άκρη. Διπλώνετε τα φύλλα που προεξέχουν και συνεχίζετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα, έτσι ώστε να καλύψετε όλη την επιφάνεια. Χαράζετε με ένα μαχαίρι τις μερίδες σας (περίπου 5x3 γραμμές κάθετα ή 5x5 διαγώνια). ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180C, για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη, την κανέλα, τα γαρύφαλλα και το λεμόνι σε σιγανή φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι. Περιχύνετε το ταψί, μόλις το βγάλετε από τον φούρνο.

Καλή Επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*