Χαλβάς Αμφιλοχίας

penny
0

 

Χαλβάς Αμφιλοχίας



Υλικά

v 2 φλιτζάνια ριζάλευρο (νισεστέ)

v 3 φλιτζάνια ζάχαρη

v 3/4 φλιτζανιού αμύγδαλα καθαρισμένα, ολόκληρα και καβουρδισμένα

v Ζάχαρη άχνη και κανέλα σκόνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση για τη γέμιση

Διαλύετε το ριζάλευρο (νισεστέ) σε 3 φλιτζάνια νερό και φλιτζάνι ζάχαρη. Ρίχνετε την υπόλοιπη ζάχαρη σε μία κατσαρόλα και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να καραμέλώσει.

Προσθέτετε το νερό με τη ζάχαρη το νερό με το νισεστέ και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να γίνει πηχτός χυλός. Ρίχνετε το βούτυρο και τα αμύγδαλα και ανακατεύετε το μείγμα καλά.

Μεταφέρετε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40 περίπου λεπτά.

Βγάζετε τον χαλβά από τον φούρνο και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Καλή Επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*