Αφράτος Κορμός Μπισκότου Χωρίς Ψήσιμο – Το Γλυκό της Στιγμής!
Αν υπάρχει ένα γλυκό που μας θυμίζει παιδικές αναμνήσεις, αυτό είναι ο κορμός μπισκότου! Εύκολος, σοκολατένιος, χωρίς ψήσιμο και έτοιμος μέσα σε λίγα λεπτά, είναι η ιδανική λύση όταν θέλουμε κάτι γλυκό χωρίς κόπο. Ένα κομμάτι δεν είναι ποτέ αρκετό!
Υλικά
✔ 250 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
✔ 200 γρ. κουβερτούρα
✔ 100 γρ. βούτυρο
✔ 100 ml γάλα
✔ 50 γρ. ζάχαρη άχνη
✔ 2 κ.σ. κακάο
✔ 1 βανιλίνη
✔ (Προαιρετικά) 50 γρ. τριμμένα καρύδια ή φουντούκια
Εκτέλεση
Σπάμε τα μπισκότα
Σε ένα μεγάλο μπολ, σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια. Δεν θέλουμε να γίνουν σκόνη – απλώς να είναι σε ακανόνιστα κομματάκια για ωραία υφή στον κορμό.Ετοιμάζουμε τη σοκολατένια κρέμα
Σε ένα κατσαρολάκι, λιώνουμε το βούτυρο μαζί με την κουβερτούρα σε χαμηλή φωτιά. Μόλις λιώσει, προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη άχνη, το κακάο και τη βανιλίνη. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα λείο και γυαλιστερό μείγμα.Συνδυάζουμε τα υλικά
Ρίχνουμε το μείγμα σοκολάτας πάνω από τα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να καλυφθούν όλα. Αν θέλουμε, προσθέτουμε και τα καρύδια ή φουντούκια για έξτρα τραγανή υφή.Πλάθουμε και παγώνουμε
Απλώνουμε μια λαδόκολλα στον πάγκο και μεταφέρουμε το μείγμα. Το τυλίγουμε σε ρολό, πιέζοντας ελαφρώς, και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες μέχρι να σφίξει καλά.Σερβίρουμε & απολαμβάνουμε!
Μόλις σφίξει, κόβουμε σε φέτες και... απολαμβάνουμε τον πιο αφράτο κορμό μπισκότου!
Tips
✔ Αν θέλεις πιο μαλακή υφή, πρόσθεσε λίγη κρέμα γάλακτος στο μείγμα σοκολάτας.
✔ Μπορείς να αντικαταστήσεις τα μπισκότα με digestive ή μπισκότα σοκολάτας για πιο έντονη γεύση.
✔ Αν θες πιο γλυκό αποτέλεσμα, πρόσθεσε 2 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού στο μείγμα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου