Κέικ Lebkuchen με φρουί γλασέ

penny
0



Κέικ Lebkuchen με φρουί γλασέ



Θα χρειαστείς

  • 250γρ μέλι
  • 250γρ μαύρη ζάχαρη
  • 150γρ. βούτυρο
  • 1 αβγό
  • 100γρ. τριμμένα αμύγδαλα
  • 400γρ, αλεύρι
  • 1 κ,σ. κακάο
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 2 κ.γ. μπαχαρικό για Lebkuchen*
  • 1 κ.σ ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 2 κ.σ. ρούμι
  • 150γρ. ζάχαρη άχνη
  • 3 κ,σ. χυμό λεμονιού
  • 100γρ. ψιλοκομμένα φρουί γλασέ
  • 100γρ. κεράσια μαρασκίνο
  •  (μείγμα μπαχαρικών από κανέλα, γαρίφαλο, μπαχάρι,
  • κόλιανδρο, τζιντζερ, κάρδαμο και μοσχοκάρυδο)

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε σε ένα μικρό σκεύος το μέλι, τη ζάχαρη και το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Γεμίζετε με το μείγμα ένα βαθύ μπολ και το αφήνετε να κρυώσει, Προσθέτετε στη συνέχεια το αβγό, τα αμύγδαλα, το αλεύρι, το κακάο, τα μπαχαρικά και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε με σύρμα, Ρίχνετε τη σόδα και το ρούμι στη ζύμη και τη δουλεύετε μέχρι να μην κολλάει πια (ίσως να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο αλεύρι ακόμα), Σκεπάζετε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.

Χωρίζετε τη ζύμη σε δύο μέρη και τα ανοίγετε πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια. Κόβετε με τη φόρμα κουπ πατ τα κεκάκια και τα βάζετε σε αλευρωμένο ταψί. Τα ψήνετε για περίπου 18 λεπτά σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180C. Αφού βγάλετε τα κεκάκια με προσοχή από το ταψί, γιατί είναι ακόμα σκληρά, τα αφήνετε σε σχάρα να κρυώσουν.

Για το γλάσο, ανακατεύετε τον χυμό λεμονιού με τη ζάχαρη άχνη και αλείφετε με αυτό τα κουλουράκια. Αμέσως βάζουμε τα φρουί γλασέ και τα κεράσια από πάνω για να «δέσει» γρήγορα το γλάσο, Τα αφήνετε να στεγνώσουν και τα τοποθετείτε σε αεροστεγές κουτί.

Καλή επιτυχία!!!


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*