Γρήγορη τούρτα φράουλα

penny
0

Γρήγορη τούρτα φράουλα






Για 12 κομμάτια θα χρειαστείς

  • 4 αυγά
  • 2 κ.σ. ζεστό νερό
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 75 γρ. αλεύρι
  • 75 γρ. κορν-φλάουρ
  • 750 γρ. φράουλες
  • 750 γρι κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. αμύγδαλα φιλέ καβουρντισμένα

Χρόνος παρασκ.45 λεπτά

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. Φτιάχνουμε μια ζύμη για παντεσπάνι με τα αυγά, το νερό, 120 γρ. ζάχαρη. αλάτι, το αλεύρι και το κόρν-φλαουρ. Στρώνουμε τον πάτο μιας φόρμας διαμέτρού 26 εκ.με χαρτί ψησίματος, απλώνουμε πάνω τη ζύμη και ψήνουμε στη δεύτερη από κάτω σχάρα του φούρνου για 30 λεπτά.

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες. Κρατάμε στην άκρη 12 και κόβουμε τις υπόλοιπες στη μέση Χτυπάμε καλά την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη υπόλοιπη.

Αφού κρυώσει το παντεσπάνι το κόβουμε δυο φορές οριζοντίως ώστε να έχουμε 3 ισόπαχους πάτους. Στρώνουμε τους δύο πάτους με κρέμα γάλακτος και φράουλες και τους τοποθετούμε τον έναν πάνω στον άλλον. 

Τέλος, τοποθετούμε και τον τρίτο πάτο. Καλύπτουμε την τούρτα γύρω γύρω με την κρέμα, κρατώντας λίγη στην άκρη. Γαρνίρουμε με 12 ροζέτες κρέμας, πάνω στις οποίες τοποθετούμε τις φράουλες που έχουμε φυλάξει. Καλύπτουμε τα τοιχώματα της τούρτας με τα αμύγδαλα.

Καλή επιτυχία!!!



Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*