Σήμερα θα σας δώσουμε μια υπέροχη συνταγή για τάρτα.Η τάρτα αυτή δεν είναι όπως τις συνηθισμένες.Είναι μια τάρτα μήλου με μπισκότα ολικής άλεσης και επικάλυψη μαρέγκας.Είναι μια νόστιμη και γλυκιά αμαρτία χωρίς όμως να περιέχει καθόλου ζάχαρη!
Υλικά για τη γέμιση:
- 1 κιλό μήλα, καθαρισμένα και τριμμένα
- 4 μεγάλα μπισκότα ολικής αλέσεως, θρυμματισμένα
- 2/3 φλιτζ. γιαούρτι
- 3 μεγάλους κρόκους
- 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
- 1 κουταλάκι κανέλα
Υλικά για τη ζύμη:
- 3/4 φλιτζ. βούτυρο, μαλακό
- 3 κουταλιές μέλι
- 1 μεγάλο αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
- 11/2 φλιτζ. σταρένιο αλεύρι
- 1/4 κουταλάκι αλάτι
- 1/3 φλιτζ. χυμό μήλου
Υλικά για την επικάλυψη:
- 3 ασπράδια μεγάλων αβγών, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
- 1 μεγάλο κόκκινο μήλο, για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 C. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα 22 εκ. με κούμπωμα.
- ΓΕΜΙΣΗ Σε μεγάλο μπολ ανακατεύετε τα μήλα, τα μπισκότα, το γιαούρτι, τους κρόκους, το χυμό λεμονιού και την κανέλα.
- ΖΥΜΗ Με το μίξερ στη μεγάλη ταχύτητα χτυπάτε το βούτυρο, το μέλι και το αυγό. Με το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα, χτυπάτε το αλεύρι και το αλάτι εναλλάξ με το χυμό μήλου. Πιέζετε τη ζύμη στον πότο και στα τοιχώματα της φόρμας. Ρίχνετε τη γέμιση στη ζύμη. Την ψήνετε για 20-25 λεπτό ή μέχρι να ροδίσει.
- Ε Π Ι ΚΑΛΥΨΗ Με το μίξερ στη μεγάλη ταχύτητα χτυπάτε τα ασπράδια, το αλάτι, το χυμό λεμονιού και το μέλι σε μαρέγκα.Βγάζετε τη φόρμα από το φούρνο και απλώνετε τη μαρέγκα ομοιόμορφα στην τάρτα. Την ψήνετε για ακόμα 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Αφήνετε την τάρτα να κρυώσει στη φόρμα για 5 λεπτό. Ανοίγετε το κούμπωμα για να ξεκολλήσουν τα τοιχώματα και τη μεταφέρετε σε πιατέλα. Κόβετε το κόκκινο μήλο σε λεπτές φέτες και γαρνίρετε τη μαρέγκα.
- Καλή επιτυχία!!!