Τα μπισκοτάκια που θα φτιάξουμε σήμερα είναι πανεύκολα νόστιμα.Θα σας θυμίσουν κορμό αλλά δεν είναι.Τα δίχρωμα μπισκοτάκια με κακάο μπορούν να συνοδεύσουν τον καφέ ή το τσάι.Σίγουρα θα ξετρελάνουν μικρού και μεγάλους
Υλικά:
- 225 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. κορν φλάουρ
- 225 γρ. αλεύρι
- 1/4 κοιπ. γλ. άρωμα βανίλιας
- 25 γρ. σκόπ κακάο
- 2 κουτ. γάλα
- Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Σε μπολ βάζετε 100 γρ. βούτυρο και 50 γρ. ζάχαρη. Χτυπάτε με μίξερ ή σύρμα, να αφρατέψουν. Προσθέτετε στο μείγμα 60 γρ. κορν φλάουρ, 100 γρ. αλεύρι και το άρωμα βανίλιας.
Ζυμώνετε μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα τοιχώματα του μπολ. Σκεπάζετε το μπολ με διαφανή μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο και βάζετε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτοντας το κακάο στο μείγμα. Ζυμώνετε καλά, σκεπάζετε και βάζετε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
Σε επιφάνεια εργασίας πασπαλίζετε ζάχαρη άχνη και με πλάστη ενώνετε την άσπρη ζύμη σε μακρόστενο σχήμα (30,5 Χ 15 εκ. διάμ.) Κάνετε το ίδιο με τη ζύμη του κακάο. Βάζετε τη ζύμη κακάο επάνω στη ζύμη της βανίλιας και πιέζετε ελαφρά. Κολλάτε τις άκρες
με το γάλα. Τυλίγετε μαζί από τη μεγάλη πλευρά σε ρολό. Κόβετε σε κομμάτια.
Βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί με χαρτί ψησίματος και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά, να χρυσίσουν. Αφήνετε να κρυώσουν επάνω σε σχάρα και σερβίρετε με καφέ ή τσάι.
Καλή επιτυχία!!!