Υλικά: Για 12 μερίδες
1/2 κιλό κρέμα γάλακτος .
1 παντεσπάνι έτοιμο
400 γρ. μαρμελάδα λεμόνι
6 φύλλα άσπρη ζελατίνα
3 αυγά
125 γρ. ζάχαρη
2 κουταλιές χυμό λεμονιού 2
00 γρ. σαμπάνια ξηρή
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Μουσκεύουμε τη ζελατίνα σε λίγο κρύο νερό. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών μαζί με τη ζάχαρη και τον χυμό τον λεμονιού. Προσθέτουμε λίγη λίγη την σαμπάνια, εξακολουθώντας το χτύπημα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Διαλύουμε τη ζελατίνα σε χαμηλή φωτιά, την προσθέτουμε σιγά σιγά στην κρέμα, ανακατεύοντας προσεκτικά. Την τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα 2/3 της κρέμας γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί. Τα προσθέτουμε εναλλάξ κουταλιά κουταλιά στην κρέμα, ανακατεύοντας προσεκτικά.
Τοποθετούμε στη φόρμα το παντεσπάνι, απλώνουμε επάνω τη μισή κρέμα, πασπαλίζοντάς την με τη ζάχαρη άχνη. Απλώνουμε τη μαρμελάδα και την υπόλοιπη κρέμα και τοποθετούμε την τούρτα στο ψυγείο να παγώσει. Γαρνίρουμε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος που έχουμε χτυπήσει σε σφιχτή σαντιγί
Καλή επιτυχία!!!.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου