Υλικά:Για 8 μερίδες
100 γρ. βούτυρο
120 Υρ. ζάχαρη
80 γρ. σταφίδες
150 γρ. μέλι
100 γρ. καφέ εσπρέσο κρύο
320 γρ. αλεύρι
2 αυγά, χτυπημένα καλά'
1 κουταλάκι κανέλλα
1 κουταλάκι γαρύφαλλο σε σκόνη
1 κουταλάκι μπέικιν πάονυτερ
Για την κρέμα
250 γρ. κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές ζάχαρη
1 δόση άρωμα βανίλιας
3 κουταλιές ξύσμα λεμονιού
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
Για την διακόσμηση
Γλυκό νεράντζι σε κομματάκια
Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βούτυρο πολύ καλά στο μίξερ και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη.Σε άλλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τις σταφίδες, το μέλι και τα μυρωδικά. Προσθέτουμε το μείγμα στο βούτυρο. Διαλύουμε το μπέικιν πάουντερ στον καφέ και τη ρίχνουμε στα προηγούμενα υλικά. Τα ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε στη συνέχεια το αλεύρι, ανακατεύοντας απαλά.
Βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο ταψί, ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στον φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 40 με 50 λεπτά. Μόλις ψηθεί το γλυκό, το αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί (όχι πολύ σφικτή), προσθέτουμε το άρωμα της βανίλιας, τη ζάχαρη, τον χυμό τον λεμονιού και ανακατεύουμε καλά. Γαρνίρουμε το γλυκό με την κρέμα και το διακοσμούμε με γλυκό νεράντζι κομμένο σε λεπτές φέτες.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου