Τάρτα λεμονιού

penny
0
tarta-lemonioy

Υλικά:Για 8 μερίδες
200 γρ. μαργαρίνη
400 γρ. αλεύρι
2 κουταλιές ζάχαρη μαύρη
1 κρόκο αυγού
1 κουταλιά ρούμι ή μπράντν
1 κουταλιά μπέικιν πάονυτερ
Για τη γέμιση
1/2 κιλό κρέμα γάλακτος
100 γρ. ζάχαρη
2 κουταλιές ξύσμα λεμονιού 2 αυγά
2 λεμόνια, ο χυμός τούς
Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με την μπέικιν πάον­υτερ. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη λιωμένη, τον κρόκο, τη ζάχαρη και το ρούμι και τα ζυμώ­νουμε καλά ώστε να γίνουν μαλακιά ζύμη. Σκε­πάζουμε τη ζύμη για 30 λεπτά και κατόπιν τη στρώνουμε σε βουτυρωμένη φόρμα τάρτας έτσι ώστε να σκεπαστούν και τα πλαϊνά. Την τρυπάμε με πιρούνι και τη βάζουμε σε μέτριο φούρνο, στους 180° βαθμούς, να μισοψηθεί.Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και τα χτυπάτε σε σφιχτή μαρέγκα.Ρίχνουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη σε κατσαρόλα και τα χτυπάτε καλά. Προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα τον λεμονιού. Τοποθετούμε την κατσαρόλα μέσα σε άλλη μεγαλύτερη με ζεστό νερό (μπαιν μαρί) και ανακατεύουμε το μείγμα, χωρίς να το αφήσουμε να πάρει βράση.
Στο μεταξύ, έχουμε χτυπήσει την κρέμα γά­λακτος πολύ καλά. Προσθέτουμε στο μείγμα λίγη κρέμα και λίγη μαρέγκα εναλλάξ, ανα­κατεύοντας ελαφρά, ώσπου να ενωθούν με την κρέμα των κρόκων και της ζάχαρης.
Ρίχνουμε την κρέμα στη φόρμα, τη στρώνουμε ώστε να έχει παντού το ίδιο πάχος και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθ­μούς για 45 λεπτά. Μόλις τη βγάλουμε, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και γαρνίρουμε με μαρμελάδα λεμόνι και φλούδες λεμονιού.
Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*