Υλικά:Για 8 μερίδες
200 γρ. μαργαρίνη
400 γρ. αλεύρι
2 κουταλιές ζάχαρη μαύρη
1 κρόκο αυγού
1 κουταλιά ρούμι ή μπράντν
1 κουταλιά μπέικιν πάονυτερ
Για τη γέμιση
1/2 κιλό κρέμα γάλακτος
100 γρ. ζάχαρη
2 κουταλιές ξύσμα λεμονιού 2 αυγά
2 λεμόνια, ο χυμός τούς
Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με την μπέικιν πάονυτερ. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη λιωμένη, τον κρόκο, τη ζάχαρη και το ρούμι και τα ζυμώνουμε καλά ώστε να γίνουν μαλακιά ζύμη. Σκεπάζουμε τη ζύμη για 30 λεπτά και κατόπιν τη στρώνουμε σε βουτυρωμένη φόρμα τάρτας έτσι ώστε να σκεπαστούν και τα πλαϊνά. Την τρυπάμε με πιρούνι και τη βάζουμε σε μέτριο φούρνο, στους 180° βαθμούς, να μισοψηθεί.Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και τα χτυπάτε σε σφιχτή μαρέγκα.Ρίχνουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη σε κατσαρόλα και τα χτυπάτε καλά. Προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα τον λεμονιού. Τοποθετούμε την κατσαρόλα μέσα σε άλλη μεγαλύτερη με ζεστό νερό (μπαιν μαρί) και ανακατεύουμε το μείγμα, χωρίς να το αφήσουμε να πάρει βράση.
Στο μεταξύ, έχουμε χτυπήσει την κρέμα γάλακτος πολύ καλά. Προσθέτουμε στο μείγμα λίγη κρέμα και λίγη μαρέγκα εναλλάξ, ανακατεύοντας ελαφρά, ώσπου να ενωθούν με την κρέμα των κρόκων και της ζάχαρης.
Ρίχνουμε την κρέμα στη φόρμα, τη στρώνουμε ώστε να έχει παντού το ίδιο πάχος και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Μόλις τη βγάλουμε, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και γαρνίρουμε με μαρμελάδα λεμόνι και φλούδες λεμονιού.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου