Υλικά:4 μερίδες
4 αυγά
1/4 λιτρ. γάλα
5 φύλλα ζελατίνη
75 γρμ. ζάχαρη
1 γεμάτη κουτ. σούπας κακάο
50 γρμ. νουγκατίνα
4 κουτ. σούπας λικέρ αυγού
κόκκινη σάλτσα φρούτου.
Εκτέλεση:
Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια. Βράζετε το γάλα. Μουσκεύετε τη ζελατίνη 5 λεπτά σε κρύο νερό. Ανακατεύετε τους κρόκους αυγού και τη ζάχαρη σ" ένα μπολ, προσθέτετε το βρασμένο γάλα και λιώνετε μέσα τη ζελατίνη αφού την στραγγίσετε. Μοιράζετε το μίγμα. Ανακατεύετε τη μισή κρέμα με το κακάο και το νουγκατίνα. Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει. Πριν αρχίσει να πήζει, προσθέτετε στην άσπρη κρέμα 4 κουτ. σούπας λικέρ αυγού. Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα πηχτή και τα προσθέτετε και στις δυο κρέμες. Βάζετε τις κρέμες σε στρώσεις σ" ένα μπολ και στο τέλος ανακατεύετε ελαφρά με ένα πιρούνι. Αφήνετε την κρέμα να πήξει. Μ" ένα κουτάλι μοιράζετε την κρέμα στα πιάτα και την γαρνίρετε με τη σάλτσα φρούτου και λικέρ αυγού.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου