Υλικά:
Ζύμη: Από 75 γρ. νιφάδες ινδικής καρύδας
βούτυρο
αλεύρι και ψιλή ζάχαρη
1 αυγό.
Γέμιση: 1,2 κιλ. εξωτικά φρούτα (ανανάς, μάγκο, πανάγια, ρόδια, τα οποία Θα χρησιμοποιήσετε ωμά, και ακτινίδια,,
1/4 λιτ. άσπρο κρασί
χυμός από 1 λεμόνι
12 φύλλα ζελατίνη
4 φρέσκοι κρόκοι αυγού
100 γρ. ψιλή ζάχαρη
1 κεσεδάκι (200 ml) γλυκιά κρέμα γάλακτος
2 ασπράδια
2-3 ποτηράκια του λικέρ λικέρ μαρασκίνο
1 πακ. ανοιχτόχρωμα γλάσο τούρτας
Εκτέλεση:
Ζύμη: Ζυμώνετε όλα τα υλικά μαζί και βάζετε τη ζύμη αμέσως στον πάτο μιας φόρμα που ανοίγει (διάμ. 26 εκ.) τον οποίο έχετε πριν καλύψει με χαρτί ζαχαροπλαστικής (Η ζύμη να 'ναι επίπεδη και στις άκρες). Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C και ψήνετε τη ζύμη για 20 λεπτά. Αφού κρυώσει η βάση, τη βάζετε σε πιατέλα για τούρτα και βάζετε γύρω το δακτύλιο μιας φόρμας που ανοίγει.
Γέμιση: Καθαρίζετε τα φρούτα, αφαιρείτε τα κουκούτσια και κόβετε τα φρούτα σε κομμάτια Κρατάτε όμορφα κομμάτια και φέτες για το γαρνίρισμα. Βάζετε 250 γρ. φρούτα που δεν είναι τόσο όμορφα σε κατσαρόλα. Προσθέτετε το κρασί και το χυμό λεμονιού και τα αφήνετε μέχρι να αρχίσουν να βράζουν.
Μαλακώνετε τη ζελατίνη για 5 λεπτά σε κρύο νερό, την πιέζετε και τη διαλύετε στο ζεστό κρασί. Κτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη για 2 λεπτά σε κρεμώδε μείγμα. Στραγγίζετε το ζωμό φρούτων ενόσω είναι ακόμη ζεστός, τον προσθέτετε στο μείγμα από κρόκους και ζάχαρη, ανακατεύετε κι αφήνετε το μείγμα να κρυώσει. Πριν αρχίσει να πήζει η κρέμα, κτυπάτε χωριστά την κρέμα γάλ. σε σαντιγί και τα ασπράδια σε μαρέγκα. Προσθέτετε στην κρέμα πρώτα τα ψημένα και στραγγισμένα φρούτα κι αναμιγνύετε. Προσθέτετε μετά τη μαρέγκα κι ανακατεύετε. Τέλος προσθέτετε τη σαντιγί κι ανακατεύετε προσεκτικά. Αρωματίζετε με αλκοολούχο ποτό, γεμίζετε με το μείγμα τη βάση του γλυκού κι ισιώνετε με τη σπάτουλα. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχ. 4-5 ώρες. Πριν το σερβίρετε, γαρνίρετε το γλυκό με τα φρέσκα φρούτα και το αλείβετε με το γλάσο τούρτας το οποίο ετοιμάζετε σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο. Αφαιρείτε το δακτύλιο της φόρμας και γαρνίρετε το γύρο του γλυκού με νιφάδες ινδικής καρύδας
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου