Υλικά:
Βάση μπισκότο:
50 γρ. αλεύρι
30 γρ. κορν φλάουρ
1/2 κοφτό κ.τ, μπέικιν πάουντερ
2 αυγά
2 κ.α. άσπρο κρασί
100 γρ. ψιλή ζάχαρη
ξύσμα από 1 λεμόνι.
Κρέμα:
250 γρ. μούρα
125 γρ. ψιλή ζάχαρη
χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι 1
0 φύλλα ζελατίνη
200 γρ. γιαούρτι
3/8 λίτ. γλυκιά κρέμα γάλακτος.
Γαρνιτούρα:
200 γρ. άσπρη κουβερτούρα
150 γρ. κομμ. αμύγδαλα
Ι κεσεδάκι (200 mi) γλυκιά κρέμα γάλακτος
1 φακ, σαντιγί
Ι κ.α. ζάχαρη
κατεψυγμένα ή φρέσκα μούρα.
Εκτέλεση:
Βάση: Βάζετε σε κόσκινο το αλεύρι, κορν φλάουρ και μπέικιν πάουντερ. Χωρίζετε τα αυγά. Κτυπάτε τα ασπράδια με άσπρο κρασί σε πηκτή μαρέγκα, προσθέτετε τη ζάχαρη και κτυπάτε. Προσθέτετε τους κρόκους και το ξύσμα λεμονιού κι ανακατεύετε προσεκτικά. Κοσκινίζετε από πάνω το μείγμα με το αλεύρι κι ανακατεύετε ελαφρά. Βάζετε χαρτί ζαχαροπλαστικής σε φόρμα που ανοίγει (διάμ. 22 εκ.). Βάζετε τη ζύμη στη φόρμα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C και ψήνετε τη βάση για 15 περ. λεπτά. Αφήνετε τη βάση να κρυώσει.
Κρέμα: Πλένετε τα μούρα, τα αφήνετε να στραγγίσουν και τα λιώνετε με πιρούνι. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού κι ανακατεύετε. Βάζετε τη ζελατίνη για 5 λεπτά σε κρύο νερό να μαλακώσει, την πιέζετε και τη ζεσταίνετε σε κατσαρόλα να διαλυθεί. Προσθέτετε τη ρευστή ζελατίνη στο γιαούρτι, ανακατεύετε και προσθέτετε το μείγμα με τα μούρα. Λίγο πριν αρχίσει να πήζει το μείγμα, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, την οποία έχετε προηγουμένως χτυπήσει σε σαντιγί κι ανακατεύετε προσεκτικά. Γεμίζετε με την κρέμα μια καμπύλη φόρμα (προτιμήστε την μεταλλική. Αν χρησιμοποιήσετε κεραμική, πορσελάνινη ή πλαστική, βάζετε διαφανή μεμβράνη). Βάζετε από πάνω τη βάση μπισκότο κομμένη στο μέγεθος της φόρμας και βάζετε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι την επομένη. Βουτάτε τη φόρμα σε ζεστό νερό κι αναποδογυρίζετε το γλυκό σε πιατέλα.
Γαρνίρισμα: Λιώνετε κουβερτούρα σε μπεν μαρί, προσθέτετε τα αμύγδαλα κι ανακατεύετε. Κάνετε βουναλάκια σε χαρτί ζαχαροπλαστικής και τ' αφήνετε να πήξουν. Κτυπάτε κρέμα με σκόνη για να πήξει η κρέμα και ζάχαρη. Αλείβετε το επάνω μέρος με κρέμα και γαρνίρετε με φρούτα τα οποία έχετε πλύνει και βουναλάκια αμυγδάλου
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου