Υλικά:
2 φλιτζάνια τσαγιού αμύγδαλα ψίχα
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη 1 ποτηράκι κονιάκ
λίγη κανέλα
1/2 φλιτζάνι γαλέτα
20 περίπου φύλλα μπακλαβά
Εκτέλεση:
Ζεματάτε και ξεφλουδίζετε τα αμύγδαλα. Τα κοπανίζετε στο γουδί, με τη ζάχαρη, να γίνουν σαν χοντρός τραχανάς. Προσθέτετε το κονιάκ και την κανέλα και τα δουλεύετε όλα μαζί να γίνουν μια μάζα (αν δεν είναι αρκετό το κονιάκ, τα μουσκεύετε και με λίγο νερό). Προσθέτετε και τη γαλέτα και τα ζυμώνετε με το χέρι.
Απλώνετε τα φύλλα του μπακλαβά πάνω στο τραπέζι ή σε μάρμαρο, το ένα πάνω στο άλλο, και τα κόβετε σε τρεις λουρίδες. Βάζετε τις λουρίδες τη μια πάνω στην άλλη, έτσι ώστε να γίνουν όλες ένα στρώμα και να μην ξεραίνονται.
'Έχετε το βούτυρο λιωμένο σ' ένα δοχείο. Αλείφετε λίγο με βούτυρο, με πινέλο, την πρώτη λουρίδα και τοποθετείτε μια κουταλιά γέμιση στο ένα άκρο, σ' απόσταση 3-4 εκ. από τη γωνία του φύλλου. Ανασηκώνετε τότε τη γωνιά και τη διπλώνετε πάνω στη γέμιση, ώστε να σχηματίσετε τρίγωνο. Το τρίγωνο αυτό το αναδιπλώνετε σ' όλο το μήκος της λουρίδας, οπότε η γέμιση περικλείνεται απ' όλες τις μεριές. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέ όλες τις λουρίδες. Τις αλείφετε ξανά από πάνω με βούτυρο και τις απλώνετε, στη σειρά, σε ταψί.
Ψήνετε τα μπουρέκια σε μέτριο φούρνο, να ροδίσουν. '0ταν ψηθούν και αφού μισό κρυώσουν, τα βουτάτε σε χλιαρό σιρόπι, το οποίο έχετε στο μεταξύ ετοιμάσει με τον ίδιο τρόπο που φτιάχνετε το σιρόπι για τον μπακλαβά.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου