Υλικά
250 γρ μαύρα φραγκοστάφυλα (φρέσκα ή κατεψυγμένα),
περ. 1/4 λ. κόκκινο κρασί,
1/8 λ. λικέρ,
12 φύλλα ζελατίνη,
1/2 λ. γάλα,
100 γρμ. μέλι,
1/8 λ. χτυπημένη σαντιγί,
μερικά φραγκοστάφυλα για γαρνιτούρα.
Εκτέλεση
Πλένετε τα φρούτα, αφαιρείτε τα κοτσάνια, τα βράζετε με κόκκινο κρασί και τα περνάτε από σήτα. Προσθέτετε το λικέρ Μουσκεύετε τη ζελατίνη σε κρύο νερό, λιώνετε 6 φύλλα μέσα στα φραγκοστάφυλα. Ζεσταίνετε το γάλα και το μέλι και λιώνετε μέσα την υπόλοιπη ζελατίνη. Ξεπλένετε 4 φόρμες με κρύο νερό και βάζετε πρώτα μια στρώση με ζελέ γάλακτος, τις βάζετε για λίγο στην κατάψυξη. Μόλις πήξει το ζελέ προσθέτετε μια στρώση ζελέ με λικέρ την αφήνετε να πήξει και επαναλαμβάνετε το ίδιο.Βάζετε το ζελέ στο ψυγείο για 2-3ώρες ώσπου να πήξει και το αναποδογυρίζετε. Γαρνίρετε με σαντιγί και φραγκοστάφυλα.
Καλή επιτυχία!!!
Φτιάξετε τον και θα με θυμηθείτε.Θα χαρώ πάρα πολύ να αφήσετε το σχόλιο σας ή ακόμα να μοιραστείτε κάποια δική σας συνταγή μαζί μου!!!
περ. 1/4 λ. κόκκινο κρασί,
1/8 λ. λικέρ,
12 φύλλα ζελατίνη,
1/2 λ. γάλα,
100 γρμ. μέλι,
1/8 λ. χτυπημένη σαντιγί,
μερικά φραγκοστάφυλα για γαρνιτούρα.
Εκτέλεση
Πλένετε τα φρούτα, αφαιρείτε τα κοτσάνια, τα βράζετε με κόκκινο κρασί και τα περνάτε από σήτα. Προσθέτετε το λικέρ Μουσκεύετε τη ζελατίνη σε κρύο νερό, λιώνετε 6 φύλλα μέσα στα φραγκοστάφυλα. Ζεσταίνετε το γάλα και το μέλι και λιώνετε μέσα την υπόλοιπη ζελατίνη. Ξεπλένετε 4 φόρμες με κρύο νερό και βάζετε πρώτα μια στρώση με ζελέ γάλακτος, τις βάζετε για λίγο στην κατάψυξη. Μόλις πήξει το ζελέ προσθέτετε μια στρώση ζελέ με λικέρ την αφήνετε να πήξει και επαναλαμβάνετε το ίδιο.Βάζετε το ζελέ στο ψυγείο για 2-3ώρες ώσπου να πήξει και το αναποδογυρίζετε. Γαρνίρετε με σαντιγί και φραγκοστάφυλα.
Καλή επιτυχία!!!
Φτιάξετε τον και θα με θυμηθείτε.Θα χαρώ πάρα πολύ να αφήσετε το σχόλιο σας ή ακόμα να μοιραστείτε κάποια δική σας συνταγή μαζί μου!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου