Υλικά
Μείγμα για το μπισκότα:
60 γρ. Ζάχαρη
1 βανίλια,
3 αυγά,
60 γρ. αλεύρι.
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ,
25 γρ. ασπρισμένα και ψιλοτριυμένα αμύγδαλα,
30 νρ. βούτυρο.
Στρώση:
375 γρ. μούρα,
1 κ.σ. μαρασκίνο,
50 γο. ζάχαρη,
1 δόση σαντιγί
2 ροδάκινα κομπόστα
4 φράουλες,
φυλλαράκια μέντα.
Γαρνίρισμα:
1 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο,
(25 γρ.) κοπανισμένα φιστικιά Αίγινας.
Εκτέλεση
Μείγμα μπισκότο:
Βάζετε σε ψηλό μπολ τη ζάχαρη, τη βανίλια και τα αυγά και τα χτυπάτε σε ζεστό μπεν μαρί να γίνουν παχύρευστο κρεμώδες μείγμα. Βάζετε το μπολ σε μπεν μαρί με παγάκια και κτυπάτε το μείγμα να κρυώσει· πρέπει να είναι άσπρο κρεμώδες. Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ στο μείγμα, προσθέτετε τα αμύγδαλα και ανακατεύετε ελαφρά. Στο τέλος προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο. Βάζετε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα με σχήμα καρδιάς. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνετε για περ. 20 λεπτά. Αναποδογυρίζετε τη βάση μπισκότο και περιμένετε 5 λεπτά πριν σηκώσετε τη φόρμα. Αφήνετε το μπισκότο να κρυώσει.
Στρώση: Στο μεταξύ μαρινάρετε 2/3 των μούρων σε μαρασκίνο και στο μισό της ζάχαρης και τα βάζετε στο ψυγείο. Χτυπάτε την σαντιγί και την υπόλοιπη ζάχαρη. Κόβετε τα ροδάκινα σε φέτες . Βάζετε πάνω στο μπισκότο τα μαριναρισμένα μούρα, την σαντιγί, τα υπόλοιπα μούρα, τις φέτες ροδάκινο και τη μέντα. Γαρνίρετε το γύρο με μαρμελάδα και φιστίκια.
Καλή επιτυχία!!!
Φτιάξετε την και θα με θυμηθείτε.Θα χαρώ πάρα πολύ να αφήσετε το σχόλιο σας ή ακόμα να μοιραστείτε κάποια δική σας συνταγή μαζί μου!!!
Μείγμα για το μπισκότα:
60 γρ. Ζάχαρη
1 βανίλια,
3 αυγά,
60 γρ. αλεύρι.
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ,
25 γρ. ασπρισμένα και ψιλοτριυμένα αμύγδαλα,
30 νρ. βούτυρο.
Στρώση:
375 γρ. μούρα,
1 κ.σ. μαρασκίνο,
50 γο. ζάχαρη,
1 δόση σαντιγί
2 ροδάκινα κομπόστα
4 φράουλες,
φυλλαράκια μέντα.
Γαρνίρισμα:
1 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο,
(25 γρ.) κοπανισμένα φιστικιά Αίγινας.
Εκτέλεση
Μείγμα μπισκότο:
Βάζετε σε ψηλό μπολ τη ζάχαρη, τη βανίλια και τα αυγά και τα χτυπάτε σε ζεστό μπεν μαρί να γίνουν παχύρευστο κρεμώδες μείγμα. Βάζετε το μπολ σε μπεν μαρί με παγάκια και κτυπάτε το μείγμα να κρυώσει· πρέπει να είναι άσπρο κρεμώδες. Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ στο μείγμα, προσθέτετε τα αμύγδαλα και ανακατεύετε ελαφρά. Στο τέλος προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο. Βάζετε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα με σχήμα καρδιάς. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνετε για περ. 20 λεπτά. Αναποδογυρίζετε τη βάση μπισκότο και περιμένετε 5 λεπτά πριν σηκώσετε τη φόρμα. Αφήνετε το μπισκότο να κρυώσει.
Στρώση: Στο μεταξύ μαρινάρετε 2/3 των μούρων σε μαρασκίνο και στο μισό της ζάχαρης και τα βάζετε στο ψυγείο. Χτυπάτε την σαντιγί και την υπόλοιπη ζάχαρη. Κόβετε τα ροδάκινα σε φέτες . Βάζετε πάνω στο μπισκότο τα μαριναρισμένα μούρα, την σαντιγί, τα υπόλοιπα μούρα, τις φέτες ροδάκινο και τη μέντα. Γαρνίρετε το γύρο με μαρμελάδα και φιστίκια.
Καλή επιτυχία!!!
Φτιάξετε την και θα με θυμηθείτε.Θα χαρώ πάρα πολύ να αφήσετε το σχόλιο σας ή ακόμα να μοιραστείτε κάποια δική σας συνταγή μαζί μου!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου