Κρεμα πατισερι με γκραν μαρνιε

penny
0
Υλικά
4 κρόκοι αυγών
100 γραμμάρια ζάχαρη
1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού
30 γραμμάρια αλεύρι
1/2 λίτρο γάλα
1 ποτηράκι Γκραν Μαρνιέ
Εκτέλεση
Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη αρκετή ώρα.Προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλεύρι, πασπαλιστά, εξακολουθώντας το χτύπημα.Πάντα ανακατεύοντας, ρίχνετε μέσα το γάλα ζεστό και το λικέρ.




Βάζετε την κρέμα σε χαμηλή φωτιά και, ανακατεύοντας συνεχώς, αφήνετε να πάρει βράση για 2 λεπτά.Την αποσύρετε από τη φωτιά κι αφήνετε να κρυώσει λίγο, ανακατεύοντας κάθε τόσο για να μην κάνει κρούστα Σερβίρετε σε κούπα και γαρνίρετε με το γούστο σας.Θα είναι πιο σίγουρη η επιτυχία τη πατισερί αν η αρχική ανάμιξη γίνει με το μισό μόνο γάλα κρύο και μετά προστεθεί ζεστό το υπόλοιπο γάλα. Έτσι, θα αποφύγετε ασφαλέστερα τι σβόλιασμα της κρέμας.
Μπορείτε να σερβίρετε την πατισερί σας και σε πιάτο ή σε κρυστάλλινο ρηχό μπολ, γαρνίροντάς την με κρέμα σαντιγί, που Θα τη βγάλετε  σε σακούλα με μέτριο οδοντωτό κορνέ σχηματίζοντας διάφορες γιρλάντες και ροζέτες και διακοσμώντας  με διάφορα φρούτα τη προτιμήσεώς σας.
Καλή επιτυχία!!!
Φτιάξετε την και θα με θυμηθείτε.Θα χαρώ πάρα πολύ να αφήσετε το σχόλιο σας ή ακόμα να μοιραστείτε κάποια δική σας συνταγή μαζί μου!!!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*