Υλικά
21/2 δέκατα του λίτρου κρέμα πατισερί
1 δέκατο του λίτρου κρέμα γάλατος παγωμένη στο ψυγείο
40 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
350 γραμμάρια σφολιάτα
1 βανίλια
Εκτέλεση
Ανοίγετε τη σφολιάτα σε ορθογώνιο φύλλο πάχους 3 χιλιοστών, το χωρίζετε σε 3 ίσα μέρη, τα τοποθετείτε σε βουτυρωμένη κι αλευρωμένη λαμαρίνα, τα τρυπάτε με πιρούνι και τα βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Μετά τα ψήνετε σε φούρνο 2200 μέχρι να ροδίσουν (για 20 περίπου λεπτά).
Τοποθετείτε τα φύλλα, το ένα ακριβώς πάνω από το προηγούμενο, σε
ξύλινη βάση. Μετά, με πολύ κοφτερό μαχαίρι, εξισώνετε τις άκρες.Χτυπάτε την κρέμα του γάλατος με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια, έχετε επίσης ετοιμάσει και την κρέμα πατισερί Παίρνετε κουταλιά κουταλιά τη σαντιγί και την ενσωματώνετε στην πατισερί, ανακατεύοντας απαλά.Τοποθετείτε το πρώτο ορθογώνιο φύλλο της σφολιάτας σε πιατέλα και το αλείφετε με τη μισή κρέμα. Τη σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο και επαναλαμβάνετε το ίδιο με την υπόλοιπη κρέμα.Κλείνετε το γλυκό με το τελευταίο φύλλο σφολιάτας, παοτtαλίζοντάς το με ζάχαρη άχνη.Γαρνίρετε χαράζοντας παράλληλες διαγώνιες γραμμές με ένα σουβλάκι πυρακτωμένο στη φλόγα φωτιάς.
Καλή επιτυχία!!!
Φτιάξετε το και θα με θυμηθείτε.Θα χαρώ πάρα πολύ να αφήσετε το σχόλιο σας ή ακόμα να μοιραστείτε κάποια δική σας συνταγή μαζί μου!!!
21/2 δέκατα του λίτρου κρέμα πατισερί
1 δέκατο του λίτρου κρέμα γάλατος παγωμένη στο ψυγείο
40 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
350 γραμμάρια σφολιάτα
1 βανίλια
Εκτέλεση
Ανοίγετε τη σφολιάτα σε ορθογώνιο φύλλο πάχους 3 χιλιοστών, το χωρίζετε σε 3 ίσα μέρη, τα τοποθετείτε σε βουτυρωμένη κι αλευρωμένη λαμαρίνα, τα τρυπάτε με πιρούνι και τα βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Μετά τα ψήνετε σε φούρνο 2200 μέχρι να ροδίσουν (για 20 περίπου λεπτά).
Τοποθετείτε τα φύλλα, το ένα ακριβώς πάνω από το προηγούμενο, σε
ξύλινη βάση. Μετά, με πολύ κοφτερό μαχαίρι, εξισώνετε τις άκρες.Χτυπάτε την κρέμα του γάλατος με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια, έχετε επίσης ετοιμάσει και την κρέμα πατισερί Παίρνετε κουταλιά κουταλιά τη σαντιγί και την ενσωματώνετε στην πατισερί, ανακατεύοντας απαλά.Τοποθετείτε το πρώτο ορθογώνιο φύλλο της σφολιάτας σε πιατέλα και το αλείφετε με τη μισή κρέμα. Τη σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο και επαναλαμβάνετε το ίδιο με την υπόλοιπη κρέμα.Κλείνετε το γλυκό με το τελευταίο φύλλο σφολιάτας, παοτtαλίζοντάς το με ζάχαρη άχνη.Γαρνίρετε χαράζοντας παράλληλες διαγώνιες γραμμές με ένα σουβλάκι πυρακτωμένο στη φλόγα φωτιάς.
Καλή επιτυχία!!!
Φτιάξετε το και θα με θυμηθείτε.Θα χαρώ πάρα πολύ να αφήσετε το σχόλιο σας ή ακόμα να μοιραστείτε κάποια δική σας συνταγή μαζί μου!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου