1//2 λεμονιού,
1 φλιτζάνι νερό,
150 γρμ. ζάχαρη,
4.6 κουτ. σούπας μπράντι με γλυκάνισο,
3 κουτ. σούπας λικέρ μαρασκίνο,
1 ασπράδι, 250 γρμ. φρέσκα ή κατεψυγμένα σμέουρα.
Εκτέλεση
Κόψτε από το μάραθο 4 «κουτάλια». Από το υπόλοιπο μάραθο απομακρύνετε τα χοντρά κοτσάνια και τις ίνες. Ψιλοκόψτε το μάραθο και βράστε το με χυμό λεμονιού και νερό 7 λεπτά. Λιώστε στο μίξερ το κρύο μάραθο και το υγρό μαζί με ζάχαρη. Προσθέστε το μπράντι και βάλτε το στην κατάψυξη για 3.4 ώρες. Ανακατέψτε και πάλι το μίγμα στο μίξερ και προσθέστε αν θέλετε χτυπημένο το ασπράδι, το βάζετε στο ψυγείο. Περάστε τα πλυμένα σμέουρα από σουρωτήρι. Τοποθετήστε τα «κουτάλια» από μάραθο σε κρύα πιάτα, και γεμίστε τα με το σορμπέ σε σχήμα αστεριού, περιχύστε με τα σμέουρα.Συμβουλή: Αν το σορμπέ είναι πολύ πηχτό και δεν μπορείτε να το βγάλετε με το χωνί της σαντιγί προσθέστε λίγο άσπρο κρασί ή λιώστε το στο μίξερ.
Καλή επιτυχία!!!
Φτιάξετε το και θα με θυμηθείτε.Θα χαρώ πάρα πολύ να αφήσετε το σχόλιο σας ή ακόμα να μοιραστείτε κάποια δική σας συνταγή μαζί μου!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου