Υλικά
300 γρ. νερό
50 γρ.. φρουκτόζη
1 λεμόνι (ο χυμός του)
1 ασπράδι
50 γρ. κακάο
50 γρ. φρέσκο βούτυρο
2 ξύλα κανέλας
3 γαρύφαλλα
200 γρ. σταφύλια
(χωρίς κουκούτσι )
4 κουταλιές μαύρη σταφίδα
1 κουταλιά ζάχαρη
60 γρ. τσίπουρο
Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό σε μικρή κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει. Το αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τη φρουκτόζη, τον χυμό λεμονιού, το κακάο και ανακατεύουμε καλά. Χτυπάμε το ασπράδι σε μαρέγκα, την προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Αδειάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό σκεύος και, το βάζουμε στην κατάψυξη. Σε 1 ώρα το βγάζουμε και το ανακατεύουμε πάλι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία πέντε φορές, για να έχουμε καλό αποτέλεσμα. Σερβίρουμε το σορμπέ σε ποτήρια, προσθέτοντας τα μαριναρισμένα.ένα φρούτα. Λιώνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και προθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο, τα φρούτα και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αρχίσουν το φρούτα να καραμελώσουν. Σβήνουμε με. το τσίπουρο, ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμη και. αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε τα φρούτα να κρυώσουν.
Καλή επιτυχία!!!
300 γρ. νερό
50 γρ.. φρουκτόζη
1 λεμόνι (ο χυμός του)
1 ασπράδι
50 γρ. κακάο
50 γρ. φρέσκο βούτυρο
2 ξύλα κανέλας
3 γαρύφαλλα
200 γρ. σταφύλια
(χωρίς κουκούτσι )
4 κουταλιές μαύρη σταφίδα
1 κουταλιά ζάχαρη
60 γρ. τσίπουρο
Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό σε μικρή κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει. Το αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τη φρουκτόζη, τον χυμό λεμονιού, το κακάο και ανακατεύουμε καλά. Χτυπάμε το ασπράδι σε μαρέγκα, την προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Αδειάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό σκεύος και, το βάζουμε στην κατάψυξη. Σε 1 ώρα το βγάζουμε και το ανακατεύουμε πάλι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία πέντε φορές, για να έχουμε καλό αποτέλεσμα. Σερβίρουμε το σορμπέ σε ποτήρια, προσθέτοντας τα μαριναρισμένα.ένα φρούτα. Λιώνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και προθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο, τα φρούτα και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αρχίσουν το φρούτα να καραμελώσουν. Σβήνουμε με. το τσίπουρο, ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμη και. αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε τα φρούτα να κρυώσουν.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου