Υλικά
140 γρ σοκολάτα κουβερτούρα,
2 κρόκους αυγών
3 ασπράδια
120 γρ ζάχαρη
70 γρ αμύγδαλα ψιλοκομμένα
20 γρ ζάχαρη αρωματισμένη με βανίλια
120 γρ βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα σε νιφάδες
1 κουταλάκι του τσαγιού χυμό λεμονιού
8 αχλάδια σε σιρόπι από κονσέρβα
30 γρ αλεύρι κοσκινισμένο,
σαντιγί χτυπημένη
λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Αφήστε το βούτυρο σε Θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει. Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και αφήστε τη να κρυώσει λίγο. Βάλτε σε ένα μπολ το βούτυρο και χτυπήστε το με το σύρμα, ώσπου να γίνει λείο και μαλακό. Προσθέστε λίγη λίγη τη σοκολάτα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Προσθέστε 70 γρ από την ζάχαρη, την αρωματισμένη με βανίλια ζάχαρη, χτυπήστε δυνατά με το σύρμα και προσθέστε τους κρόκους των αβγών, τον ένα μετά τον άλλο. Ρίξτε μέσα το αλεύρι, τα τριμμένα αμύγδαλα και ανακατέψτε με μια σπάτουλα, ώσπου να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μείγμα.Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών με αλάτι και το χυμό λεμονιού, προσθέτοντας στο τέλος την υπόλοιπη ψιλή ζάχαρη. Προσθέστε λίγη ποσότητα από τα ασπράδια στο μείγμα της σοκολάτας και στη συνέχεια, ανακατεύοντας απαλά, προσθέστε και το υπόλοιπο μείγμα των αυγών. Βουτυρώστε μία φόρμα για κέικ με τρύπα στο κέντρο και πασπαλίστε τη βάση της με τις νιφάδες αμυγδάλου. Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα μέχρι τα 3/4 του ύψους της.Ανάψτε το φούρνο στους 220 βαθμούς και αφού ζεσταθεί, βάλτε μέσα το γλυκό και χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 170 βαθμούς. Ψήστε για 40 λεπτά, βγάλτε το κέικ από τη φόρμα και αφήστε το να κρυώσει. Βάλτε το σε μια πιατέλα και γεμίστε το κενό στο κέντρο με τα αχλάδια, που Θα τα έχετε σουρώσει, κομμένα στα δύο. Γαρνίρετε την επιφάνεια του κέικ με διακοσμητικές ροζέτες από σαντιγί και σερβίρετε.
Καλή επιτυχία!!!
140 γρ σοκολάτα κουβερτούρα,
2 κρόκους αυγών
3 ασπράδια
120 γρ ζάχαρη
70 γρ αμύγδαλα ψιλοκομμένα
20 γρ ζάχαρη αρωματισμένη με βανίλια
120 γρ βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα σε νιφάδες
1 κουταλάκι του τσαγιού χυμό λεμονιού
8 αχλάδια σε σιρόπι από κονσέρβα
30 γρ αλεύρι κοσκινισμένο,
σαντιγί χτυπημένη
λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Αφήστε το βούτυρο σε Θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει. Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και αφήστε τη να κρυώσει λίγο. Βάλτε σε ένα μπολ το βούτυρο και χτυπήστε το με το σύρμα, ώσπου να γίνει λείο και μαλακό. Προσθέστε λίγη λίγη τη σοκολάτα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Προσθέστε 70 γρ από την ζάχαρη, την αρωματισμένη με βανίλια ζάχαρη, χτυπήστε δυνατά με το σύρμα και προσθέστε τους κρόκους των αβγών, τον ένα μετά τον άλλο. Ρίξτε μέσα το αλεύρι, τα τριμμένα αμύγδαλα και ανακατέψτε με μια σπάτουλα, ώσπου να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μείγμα.Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών με αλάτι και το χυμό λεμονιού, προσθέτοντας στο τέλος την υπόλοιπη ψιλή ζάχαρη. Προσθέστε λίγη ποσότητα από τα ασπράδια στο μείγμα της σοκολάτας και στη συνέχεια, ανακατεύοντας απαλά, προσθέστε και το υπόλοιπο μείγμα των αυγών. Βουτυρώστε μία φόρμα για κέικ με τρύπα στο κέντρο και πασπαλίστε τη βάση της με τις νιφάδες αμυγδάλου. Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα μέχρι τα 3/4 του ύψους της.Ανάψτε το φούρνο στους 220 βαθμούς και αφού ζεσταθεί, βάλτε μέσα το γλυκό και χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 170 βαθμούς. Ψήστε για 40 λεπτά, βγάλτε το κέικ από τη φόρμα και αφήστε το να κρυώσει. Βάλτε το σε μια πιατέλα και γεμίστε το κενό στο κέντρο με τα αχλάδια, που Θα τα έχετε σουρώσει, κομμένα στα δύο. Γαρνίρετε την επιφάνεια του κέικ με διακοσμητικές ροζέτες από σαντιγί και σερβίρετε.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου