Υλικά
Για τη ζύμη μπισκότο:
3 αυγά.
1 πρέζα αλάτι, 90 γρ. ζάχαρη.
60 γρ αλεύρι,
30 γρ κορν φλάουρ
1 κ.σ. ξύσμα από αψέκαστο πορτοκάλι.
Για τη γέμιση:
250 νο. βούτυρο.
4 κρόκοι αυγού
150 γρ Ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες.
Για το γαρνίρισμα: 500 γρ φράουλες.
χυμός από 4-5 πορτοκάλια (400 mΙ).
1 κ.σ.μαρμελάδα πορτοκαλιού.
1 πακ. ανοιχτόχρωμο γλάσο τούρτας,
50 γρ. κροκάν
Για τη ζύμη μπισκότο: Χτυπάτε σε μαρέγκα τα ασπράδια, το αλάτι και 2 κ.σ. ζάχαρη. Χτυπάτε τους κρόκους με την υπόλ. ζάχαρη και 3 κ.σ. χλιαρό νερό για 5 περίπου λεπτά να γίνει κρεμώδες μείγμα. Προσθέτετε τη μαρέγκα κι ανακατεύετε προσεκτικά. Κοσκινίζετε από πάνω το αλεύρι με το κορν φλάουρ κι αναμιγνύετε προσεχτικά με το ξύσμα πορτοκαλιού. Βάζετε χαρτί ζαχαροπλαστικής σε φόρμα που ανοίγει (διάμ. 26 εκ.), βάζετε μέσα τη ζύμη και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175° για 25 περίπου λεπτά.
Για τη γέμιση: Χτυπάτε το βούτυρο να γίνει άσπρο κι αφρώδες. Κτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη σε ζεστό μπεν μαρί που πρέπει να γίνει σ κρεμώδες μείγμα. Προσθέτετε το ,μείγμα σταδιακά στο βούτυρο ανακατεύοντας. Όταν γίνουν να μείγμα, τα κτυπάτε για 5 λεπτά. Προσθέτετε την βανίλια κι ανακατεύετε. Κόβετε το μπισκότο οριζόντια στα 2. Αλείφετε τη βάση με τη γέμιση (αφήνετε 2-3 κ.σ. στην άκρη), βάζετε από πάνω το άλλο κομμάτι. μπισκότου κι αλείβετε το γύρο με την υπόλοιπη. κρέμα. Βάζετε την τούρτα στο ψυγείο.
Για το γαρνίρισμα: Πλένετε τις φράουλες, κόβετε τα κοτσάνια : και τις κόβετε σε λεπτές φέτες. Βράζετε το χυμό με τη μαρμελάδα πορτοκάλι να εξατμιστεί και να μείνουν μόνο 250 ml. Περνάτε το μείγμα από λεπτό σουρωτήρι. Προσθέτετε λίγο νερό στο γλάσο τούρτας, ανακατεύετε, Αναμιγνύετε με το σιρόπι πορτοκαλιού και ζεσταίνετε το μείγμα να κοχλάσει. Αλείβετε την τούρτα με το γλάσο πορτοκαλιού (κρατάτε 2 κ.σ. στην άκρη). Πασπαλίζετε το γύρο με κροκάν. Γαρνίρετε την τούρτα με φέτες φράουλας, τοποθετημένες ώστε να σχηματίζουν λουλούδι. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο. γλάσο και περιχύνετε τις φράουλες. Βάζετε την τούρτα 1 ώρα στο ψυγείο
Καλή επιτυχία!!!
Φτιάξετε το και θα με θυμηθείτε.Θα χαρώ πάρα πολύ να αφήσετε το σχόλιο σας ή ακόμα να μοιραστείτε κάποια δική σας συνταγή μαζί μου!!!
Build it and they will be happy with remember. I'd love very much to leave comments or even some share your recipe with me!
Για τη ζύμη μπισκότο:
3 αυγά.
1 πρέζα αλάτι, 90 γρ. ζάχαρη.
60 γρ αλεύρι,
30 γρ κορν φλάουρ
1 κ.σ. ξύσμα από αψέκαστο πορτοκάλι.
Για τη γέμιση:
250 νο. βούτυρο.
4 κρόκοι αυγού
150 γρ Ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες.
Για το γαρνίρισμα: 500 γρ φράουλες.
χυμός από 4-5 πορτοκάλια (400 mΙ).
1 κ.σ.μαρμελάδα πορτοκαλιού.
1 πακ. ανοιχτόχρωμο γλάσο τούρτας,
50 γρ. κροκάν
Για τη ζύμη μπισκότο: Χτυπάτε σε μαρέγκα τα ασπράδια, το αλάτι και 2 κ.σ. ζάχαρη. Χτυπάτε τους κρόκους με την υπόλ. ζάχαρη και 3 κ.σ. χλιαρό νερό για 5 περίπου λεπτά να γίνει κρεμώδες μείγμα. Προσθέτετε τη μαρέγκα κι ανακατεύετε προσεκτικά. Κοσκινίζετε από πάνω το αλεύρι με το κορν φλάουρ κι αναμιγνύετε προσεχτικά με το ξύσμα πορτοκαλιού. Βάζετε χαρτί ζαχαροπλαστικής σε φόρμα που ανοίγει (διάμ. 26 εκ.), βάζετε μέσα τη ζύμη και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175° για 25 περίπου λεπτά.
Για τη γέμιση: Χτυπάτε το βούτυρο να γίνει άσπρο κι αφρώδες. Κτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη σε ζεστό μπεν μαρί που πρέπει να γίνει σ κρεμώδες μείγμα. Προσθέτετε το ,μείγμα σταδιακά στο βούτυρο ανακατεύοντας. Όταν γίνουν να μείγμα, τα κτυπάτε για 5 λεπτά. Προσθέτετε την βανίλια κι ανακατεύετε. Κόβετε το μπισκότο οριζόντια στα 2. Αλείφετε τη βάση με τη γέμιση (αφήνετε 2-3 κ.σ. στην άκρη), βάζετε από πάνω το άλλο κομμάτι. μπισκότου κι αλείβετε το γύρο με την υπόλοιπη. κρέμα. Βάζετε την τούρτα στο ψυγείο.
Για το γαρνίρισμα: Πλένετε τις φράουλες, κόβετε τα κοτσάνια : και τις κόβετε σε λεπτές φέτες. Βράζετε το χυμό με τη μαρμελάδα πορτοκάλι να εξατμιστεί και να μείνουν μόνο 250 ml. Περνάτε το μείγμα από λεπτό σουρωτήρι. Προσθέτετε λίγο νερό στο γλάσο τούρτας, ανακατεύετε, Αναμιγνύετε με το σιρόπι πορτοκαλιού και ζεσταίνετε το μείγμα να κοχλάσει. Αλείβετε την τούρτα με το γλάσο πορτοκαλιού (κρατάτε 2 κ.σ. στην άκρη). Πασπαλίζετε το γύρο με κροκάν. Γαρνίρετε την τούρτα με φέτες φράουλας, τοποθετημένες ώστε να σχηματίζουν λουλούδι. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο. γλάσο και περιχύνετε τις φράουλες. Βάζετε την τούρτα 1 ώρα στο ψυγείο
Καλή επιτυχία!!!
Φτιάξετε το και θα με θυμηθείτε.Θα χαρώ πάρα πολύ να αφήσετε το σχόλιο σας ή ακόμα να μοιραστείτε κάποια δική σας συνταγή μαζί μου!!!
Build it and they will be happy with remember. I'd love very much to leave comments or even some share your recipe with me!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου