Τουρτα φραουλα με πορτοκαλι

penny
0
Υλικά
Για τη ζύμη μπισκότο:
3 αυγά.
1 πρέζα αλάτι, 90 γρ. ζάχαρη.
60 γρ αλεύρι,
30 γρ κορν φλά­ουρ
1 κ.σ. ξύσμα από αψέκαστο πορτοκάλι.
Για τη γέμιση:
250 νο. βούτυρο.
4 κρόκοι αυγού
150 γρ Ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες.
Για το γαρνίρισμα: 500 γρ φράουλες.
χυμός από 4-5 πορτοκάλια (400 mΙ).
1 κ.σ.μαρμελάδα πορτοκαλιού.
1 πακ. ανοιχτόχρωμο γλάσο τούρτας,
50 γρ. κροκάν
Για τη ζύμη μπισκότο: Χτυπάτε σε μαρέγκα τα ασπράδια, το α­λάτι και 2 κ.σ. ζάχαρη. Χτυπάτε τους κρόκους με την υπόλ. ζά­χαρη και 3 κ.σ. χλιαρό νερό για 5 περίπου λεπτά να γίνει κρεμώδες μείγμα. Προσθέτετε τη μαρέγκα κι ανακατεύετε προσεκτικά. Κο­σκινίζετε από πάνω το αλεύρι με το κορν φλάουρ κι αναμιγνύετε προσεχτικά με το ξύσμα πορτο­καλιού. Βάζετε χαρτί ζαχαρο­πλαστικής σε φόρμα που ανοίγει (διάμ. 26 εκ.), βάζετε μέσα τη ζύ­μη και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175° για 25 περίπου λεπτά.
Για τη γέμιση: Χτυπάτε το βού­τυρο να γίνει άσπρο κι αφρώδες. Κτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη σε ζεστό μπεν μαρί που πρέπει να γίνει σ κρε­μώδες μείγμα. Προσθέτετε το ,μείγμα σταδιακά στο βούτυρο ανακατεύοντας. Όταν γίνουν να μείγμα, τα κτυπάτε για 5 λε­πτά. Προσθέτετε την βανί­λια κι ανακατεύετε. Κόβετε το μπισκότο οριζόντια στα 2. Αλεί­φετε τη βάση με τη γέμιση (αφήνετε 2-3 κ.σ. στην άκρη), βάζετε από πάνω το άλλο κομμάτι. μπισκό­του κι αλείβετε το γύρο με την υπόλοιπη. κρέμα. Βάζετε την τούρτα στο ψυγείο.
Για το γαρνίρισμα: Πλένετε τις φράουλες, κόβετε τα κοτσάνια : και τις κόβετε σε λεπτές φέτες. Βράζετε το χυμό με τη μαρμελάδ­α πορτοκάλι να εξατμιστεί και να μείνουν μόνο 250 ml. Περνάτε το μείγμα από λεπτό σουρωτήρι. Προσθέτετε λίγο νερό στο γλάσο τούρτας, ανακατεύετε, Αναμιγνύετε με το σιρόπι πορτοκ­αλιού και ζεσταίνετε το μείγμα να κοχλάσει. Αλείβετε την τούρτ­α με το γλάσο πορτοκαλιού (κρατάτε 2 κ.σ. στην άκρη). Πα­σπαλίζετε το γύρο με κροκάν. Γαρνίρετε την τούρτα με φέτες φράουλας, τοποθετημένες ώστε να σχηματίζουν λουλούδι. Ζε­σταίνετε το υπόλοιπο. γλάσο και πε­ριχύνετε τις φράουλες. Βάζετε την τούρτα 1 ώρα στο ψυγείο
Καλή επιτυχία!!!

Φτιάξετε το και θα με θυμηθείτε.Θα χαρώ πάρα πολύ να αφήσετε το σχόλιο σας ή ακόμα να μοιραστείτε κάποια δική σας συνταγή μαζί μου!!!

Build it and they will be happy with remember. I'd love very much to leave comments or even some share your recipe with me!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*