ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ: μία ώρα
Υλικά:
70 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
60 γρ. φυτικό βούτυρο
70 γρ. σκούρα ζάχαρη
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
80 ml γάλα (περίπου 1/3 ποτήρι)
1 αυγό
50 γρ. αλεύρι
50 γρ. ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού
30 γρ. ψίχα φουντουκιού
κακάο για τη φόρμα
Εκτέλεση:
Τρίβετε την ψίχα του ψωμιού. Αλείφετε με βούτυρο μια φόρμα για πουτίγκα (περίπου 1/2 λίτρου) και την πασπαλίζετε με κακάο. Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί με 3 κ.σ. γάλα. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσει. Προσθέτετε τη χλιαρή σοκολάτα και ανακατεύετε προσεκτικά.
Ανακατεύοντας, προσθέτετε στο μίγμα σοκολάτας πρώτα το αλεύρι με το μισό μπέικιν πάουντερ και στη συνέχεια την ψίχα, τον κρόκο και το υπόλοιπο γάλα.Χτυπάτε σε μαρέγκα το ασπράδι με το υπόλοιπο μπέικιν πάουντερ και την προσθέτετε στο προηγούμενο μίγμα.Αδειάζετε το μείγμα στην φόρμα και τη σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο.Ψήνετε την πουτίγκα σε μπέν μαρί,σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C για περίπου μια ώρα.Σερβίρετε το γλυκό χλιαρό,πασπαλίζοντας το με φουντούκια χοντροκομμένα.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου