200 γρ χουρμάδες χωρίς κουκούτσια ψιλοκομμένους
310 ρ περίπου νερό
μισό κουταλάκι του τσαγιού σόδα φαγητού
80 γρ βούτυρο λιωμένο
50 γρ καφέ ζάχαρη
110 γρ ζάχαρη Ψιλή
150 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 μεγάλο αβγό
φράουλες για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Βουτυρώστε μια ειδική φόρμα για πουτίγκες, με χωρητικότητα 7 κούπες. Βάλτε το νερό σε μια κατσαρόλα, προσθέστε τους χουρμάδες, βάλτε τους να βράσουν και κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Στη συνέχεια προσθέστε τη σόδα και αφήστε τα για 5 λεπτά. Προσθέστε στο σκεύος το βούτυρο, την καφέ ζάχαρη, την ψιλή ζάχαρη, το αλεύρι, το αβγό και χτυπήστε όλα τα υλικά με το σύρμα. Βάλτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε την πουτίγκα σε μπεν μαρί έτσι: γεμίστε ένα ταψί ή άλλο σκεύος με νερό μέχρι 5 εκ περίπου ύψος. Τοποθετήστε μέσα τη φόρμα σκεπασμένη, βάλτε το ταψί στο φούρνο και ψήστε σε χαμηλή θερμοκρασία 1 ώρα περίπου ή όσο χρειαστεί για να σφίξει η πουτίγκα. Αφήστε τη 5 λεπτά πριν τη βγάλετε από τη φόρμα. Σερβίρετέ τη ζεστή, πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη και γαρνιρισμένη με φράουλες.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου