Υλικά
Ζύμη:
375γρμ. αλεύρι,
150γρμ. ζάχαρη άχνη,
2 βανίλιες,
175γρμ. βούτυρο ή μαργαρίνη,
1 αυγό, 1 κρόκο,
λίγο αλεύρι.
Γλάσο:
150γρμ. ζάχαρη άχνη,
λίγο ασπράδι
λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού,
χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Εκτέλεση
Ζύμη: Κοσκινίζετε το αλεύρι και τη ζάχαρη άχνη σ' ένα μπολ. Προσθέτετε τη βανίλια. Προσθέτετε στο μίγμα το βούτυρο σε νιφάδες και το τρίβετε ανάμεσα στα δυο χέρια. Προσθέτετε το αυγό και τον κρόκο και ζυμώνετε τα υλικά με τα χέρια. Αφήνετε τη ζύμη περ. 1/2 ώρα στο ψυγείο. Ανοίγετε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια σε πάχος περ. 3 εκ. Κόβετε με φορμάκια τα λαγουδάκια και τα κοτοπουλάκια. Βάζετε τις φιγούρες σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800 βαθμούς περ. Ι 2 λεπτά. Αφήνετε τα κουλουράκια να κρυώσουν.
Γλάσο: Κοσκινίζετε τη ζάχαρη άχνη και μαζί με το ασπράδι και τον χυμό λεμονιού την χτυπάτε ώσπου να γίνει ένα πηχτό μίγμα, αν Θέλετε το χρωματίζετε. Γαρνίρετε τα μπισκοτάκια με το γλάσο
Καλή επιτυχία!!!