Υλικά
Ζύμη: 150 γρμ. κουβερτούρα.
150 γρμ. βούτυρο,
150 γρμ. ζάχαρη,
8 αυγά,
100γρμ. αλεύρι,
50γρμ. κακάο,
1 κοφτό κουτ. τσαγιού μπέκιν πάουντερ,
50γρμ. τριμμένα μπισκότα.
Γλάσο:
300γραμ γλάσο σοκολάτας,
150γρμ. κουβερτούρα,
1 βάζο μαρμελάδα βερίκοκο,
50γρμ. ζάχαρη.
Εκτέλεση
Ζύμη: Λιώνετε την κουβερτούρα. Ανακατεύετε το βούτυρο και 100γρμ. ζάχαρη. Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια. Προσθέτετε σιγά σιγά τον κρόκο στο μίγμα βουτύρου και στο τέλος προσθέτετε την κουβερτούρα χτυπάτε· τα ασπράδια σε πηχτή μαρέγκα πάνω στην κρέμα σοκολάτας.Ανακατεύετε το αλεύρι.το κακάο και το μπέκιν- πάουντερ και τα κοσκινίζετε πάνω από τη μαρέγκα. Ρίχνετε τα τριμμένα μπισκότα. Ανακατεύετε ελαφρά όλα τα υλικά με την κρέμα. Βάζετε λαδόχαρτο οε μια φόρμα που να ανοίγει (26 εκ. Φ). Βάζετε μέσα τη ζύμη, ισιώνετε την επιφάνεια, την ψήνετε,σε 180 1ώρα. Βγάζετε την τούρτα από τη φόρμα, την αναποδογυρίζετε σε μια σχάρα και την αφήνετε να κρυώσει.
Γλάσο: Λιώνετε σε μπεν-μαρί το γλάσο και την κουβερτούρα. Βράζετε τη μαρμελάδα και τη ζάχαρη 2 λεπτά. Κόβετε την τούρτα στη μέση οριζόντια την γεμίζετε με μαρμελάδα και την αλείφετε ολόγυρα. Περιχύνετε την τούρτα με το γλάσο και την αφήνετε να κρυώσει.
Καλή επιτυχία!!!
Ζύμη: 150 γρμ. κουβερτούρα.
150 γρμ. βούτυρο,
150 γρμ. ζάχαρη,
8 αυγά,
100γρμ. αλεύρι,
50γρμ. κακάο,
1 κοφτό κουτ. τσαγιού μπέκιν πάουντερ,
50γρμ. τριμμένα μπισκότα.
Γλάσο:
300γραμ γλάσο σοκολάτας,
150γρμ. κουβερτούρα,
1 βάζο μαρμελάδα βερίκοκο,
50γρμ. ζάχαρη.
Εκτέλεση
Ζύμη: Λιώνετε την κουβερτούρα. Ανακατεύετε το βούτυρο και 100γρμ. ζάχαρη. Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια. Προσθέτετε σιγά σιγά τον κρόκο στο μίγμα βουτύρου και στο τέλος προσθέτετε την κουβερτούρα χτυπάτε· τα ασπράδια σε πηχτή μαρέγκα πάνω στην κρέμα σοκολάτας.Ανακατεύετε το αλεύρι.το κακάο και το μπέκιν- πάουντερ και τα κοσκινίζετε πάνω από τη μαρέγκα. Ρίχνετε τα τριμμένα μπισκότα. Ανακατεύετε ελαφρά όλα τα υλικά με την κρέμα. Βάζετε λαδόχαρτο οε μια φόρμα που να ανοίγει (26 εκ. Φ). Βάζετε μέσα τη ζύμη, ισιώνετε την επιφάνεια, την ψήνετε,σε 180 1ώρα. Βγάζετε την τούρτα από τη φόρμα, την αναποδογυρίζετε σε μια σχάρα και την αφήνετε να κρυώσει.
Γλάσο: Λιώνετε σε μπεν-μαρί το γλάσο και την κουβερτούρα. Βράζετε τη μαρμελάδα και τη ζάχαρη 2 λεπτά. Κόβετε την τούρτα στη μέση οριζόντια την γεμίζετε με μαρμελάδα και την αλείφετε ολόγυρα. Περιχύνετε την τούρτα με το γλάσο και την αφήνετε να κρυώσει.
Καλή επιτυχία!!!